Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért áll a többség egy ilyen...

Miért áll a többség egy ilyen helyzethez egyből lenézően és ellenszenvesen?

Figyelt kérdés

Nemrég lett egy új munkahelyem, nagyon szeretem és jónak is mondható a közeg. Egy kis idővel a kezdésem után érkeztek a szezonra diákmelósok is. Pár nappal ezelőtt egy fiatal lány is érkezett hozzánk.

Tényleg nagyon jó társaság gyűlt össze, normálisak a munkatársak.

Elvileg ez a “kislány” már volt itt tavaly és akkor sem volt híres a munkáról.

Én azt vettem észre, hogy szenvedés neki az egész, pedig elég egyszerű munka.

Engem és mindenki mást is betanítottak, azóta értjük a dolgokat. Megy prímán. Nemtudom, hogy mennyire tanították be tavaly, de azért gondolom azóta sok minden változott, mert ez egy áruház.

Viszont most nemnagyon láttam, hogy be lett volna tanítva, vagy kicsit az elején “pátyolgatva” lett volna.

Elkezdtem sajnálni, mert egész nap szerintem nem beszélget senkivel és lehet, hogy nem szerencsétlen,(ő ezt mondja) csak nem tanították be rendesen, vagy nem tudom.

Így aztán jelenleg tök mást csinál, mint amit kéne, félredobták más feladatra.

A másik része pedig a dolognak, hogy ő messze lakik, egy szállodában van most a közelben, mert csak szezonra jött gondolom.

Fent voltam egy másik kollégával enni és bejött az ebédlőbe, csak a munkáról kérdezett valamit.

Rákérdeztem, hogy ő evett-e már. Azt mondta, hogy nem. Péntekig nem is fog.

Később rákérdeztem, hogy most csak viccelt vagy komolyan mondta-e. Elvileg nincs pénze, a szüleinek nem mondja, akik otthon vannak ugye, gondolom elég messze.

Azért foglalkoztat ez a dolog, mert én is jelenleg a szüleim segítségével tudok így az elején kocsival melóba járni, mert a benzin nincs ingyen sajnos. Úgy túl sok pénzem nekem sincs. Szóval nagyon sajnálom a kiscsajt.

Más ennyire nem foglalkozik ezzel a témával, letudják annyival, hogy biztos elköltötte a pénzét, “bezzeg szempillára volt pénze” stb..

Van esély rá, hogy tényleg link alak. De mi van, ha nem? És, ha még link is lenne, nyílván nem az a célom, hogy hülyére vegyen bármivel is.

Valahogy tudnék neki segíteni?

19/F

2023. jún. 20. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Veszel neki 1-1 ételt, meghívod,ha neked telik rá.
2023. jún. 20. 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:

elég hülye sztori, beköltözött valami szállodába csak hogy dolgozzon egy áruházban? nem hiszem hogy otthon nincs áruház basszus... és csodálkozik hogy nincs pénze XD

a miértre meg ott a válasz a kérdésedben, lusta, szerencsétlen, egész nap szenvedős arccal nem hajlandó felnőtt ember módjára működni, csak lusta és béna. gondolom neked most új a műsor vagy talán tetszik a csaj(?), de ettől még a többiek krvára unhatják a szerencsétlen fejét.

2023. jún. 21. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk ezt a szállodában lakást úgy, hogy nincs pénze én sem értem. De 2es, azért remélem tudod, hogy léteznek helyek az országban, ahol 20-30 km-es környéken belül csak egy árúház van és kb ez a legnagyobb munkalehetőség a helyieknek..

Kérdező

Szerintem egyszerű: menj és beszélgess a lánnyal. Ha komolyan mondja, hogy nem szokott enni és be akarsz vágódni nála, hívd meg egy kajára nyugodtan.

De ha kölcsönkér, akkor azt ne hagyd.

2023. jún. 21. 00:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Valamit félreértettetek. Nem szeretnék bevágódni nála, csak segítő szándék van bennem.

Elég szomorú, hogy egyből ez jött le a többségnek. Ti csak azért segítenétek egy lánynak, hogy ágyba vigyétek, vagy mi?

Remélem, hogy nem..

2023. jún. 21. 02:14
 5/6 anonim ***** válasza:

3as vagyok

Ágybavivésről én nem beszéltem.

Bevágódni akár baráti viszonylatban is lehet.

Azt kell felismerni, hogy ha te elkezdesz közeledni hozzá, beszélgetni vele, segíteni rajta szorult helyzetében, akkor kialakulhat valamiféle szimpátia köztetek. Ebbe nem fér bele, hogy aztán megfordulsz és elsétálsz mint aki jól végezte dolgát, megetettél egy rászorulót oszt annyi.

Szóval akkor közeledj és segíts rajta, ha kész vagy a későbbiekben is egyfajta baráti viszonyt fenntartani. Máskülönben csak azt fogja látni, hogy közeledsz aztán távolodsz, és ő fogja átverve érezni magát.

2023. jún. 21. 09:02
 6/6 anonim ***** válasza:
3, és ha összesen egy kicseszett áruház van a fél megyében, és oda bekerülsz, akkor nem kéne esetleg megerőltetnie magát egy kicsit? szerintem ez csak valami kis pcsa, aki nyári munka jogcímén kibéreltetett apucival egy szállodát, és nagy nehezen végighisztizi a műszakot mielőtt szaladna nyaralgatni.
2023. jún. 21. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!