Hitellel elrontottam az életem?22/f

Figyelt kérdés

Sajnos későn érő típus voltam, és fiatalon eléggé nem figyeltek rám oda, én sem saját magamra, nem gondolkodtam, és ész nélküli dolgot csináltam..

Persze nem akarom másra hárítani a felelősséget..

Utazgattam rengeteget, szerencsejátékoztam(sajnos, de már nem), és nyilván a sulira, megélhetésre is elment, de sikerült összegyűjtenem 5millio forint diakhitelt, amit fél év múlva kell elkezdenem törleszteni.

Havi 60-70 ezer forinttal számolok, és így is fizethetem körülbelül 45-50 éves koromig

Szereztem egy kereskedelem és marketing diplomát cserébe..

Egy átlagos magyar embernek sajnos ez a 60-70 ezer forint nagyon odavág..

Még nem kezdtem el törleszteni, de már úgy érzem hogy szerintem én inkább külföldön tervezem a jövőt, mert még is csak 2500 eurós fizetésből az a 150 euró talán kevésbé lesz tragikus

Elrontottam?

22/F

Amúgy szerintem egy nagy csapda ez a diákhitel, egy 18 éves gyerek sokszor nem érett, úgy veszegettem fel a 750 ezreket és buliztam el, hogy nem gondoltam bele hogy majd egyszer vissza is kell fizetni..

2024. aug. 6. 20:34
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Milyen szakmával lehet ma jól keresni szerintetek?
2024. aug. 8. 21:27
 22/24 anonim ***** válasza:
Olyannal, amihez értesz.
2024. aug. 8. 21:34
 23/24 anonim ***** válasza:
pogramozással
2024. aug. 8. 21:36
 24/24 anonim ***** válasza:

Hagyd a programozást, főleg IT diploma nélkül. 3 éve még a csak érettségivel rendelkező, vendéglátásban dolgozó ismerősöm is simán váltott ITre. Ma már ez elképzelhetetlen. Még a mérnökinformatikusok is hónapokig keresnek munkát, túlképzés van és ez csak rosszabb lesz. Lassan a programozói fizetés is visszaesik egy átlag mérnöki fizetés szintre. Ez a folyamat már elkezdődött.

Inkább tanulj ki egy építőipari szakmát vagy egy autószerelőit ha vállalkozni akarsz később és milliókat akarsz keresni. Ha nem akarsz vállakozni akkor szakács, hegesztő

2024. aug. 9. 06:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!