Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha elutasították a tb jogviszo...

Ha elutasították a tb jogviszony igazolásom babaváró hitelhez akkor hol tudom megérdeklődni, hogy mikor leszek rá jogosult?

Figyelt kérdés
Úgy tudtam jogosult vagyok mivel volt tb-m hisz 3 evvel ezelott is dolgoztam de mint kiderult meghaladtam az idot a ket munka kozott…plusz alkalmi munkam volt…
júl. 29. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Efo-val nem vagy biztosított.
júl. 29. 13:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Benne van, hogy jelenleg is biztosított vagyok. Viszont nem 3 éve és az érdekelne hogy mikor lesz meg a 3 év. Ezt nem lehet lekérni? Ügyfélkapus tb lekérdezés alapján jogosultnak kellene lennem.
júl. 29. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy egybefüggő legyen, de ha mégsem az, akkor 30 nap a köztes tűréshatár, amíg munkát kell találnod, hogy folyamatosnak számítson. Ha ezt túllépted (és nyilván túllépted, ha ezt állapították meg), akkor az újbóli munkába állásodtól számított újabb 3 év múlva leszel rá jogosult. A hangsúly ezen van, hogy egybefüggő 3 év kell.

Tehát ha 2022 májustól dolgozol ismét, akkor 2025 júniustól leszel rá jogosult, ha addig nem szűnik meg a munkaviszonyod.

júl. 29. 14:12
 4/10 A kérdező kommentje:
epp ezaz hogy 21-ben mar dolgoztam csak a probaidom elvileg nem szamitjak bele, mert ha beleszamitanak akkor jogosultnak kellene lennem szoval kaosz az egesz…de szerintem bemegyek szemelyesen a kormanyhivatalba es kikerem ugy inkabb
júl. 29. 15:08
 5/10 anonim ***** válasza:

"csak a probaidom elvileg nem szamitjak bele,"

Miért is nem?

Próbaidő is ugyan olyan munkaviszony, mint az utána lévő idő.

Valami másról lehet szó...

júl. 30. 04:40
 6/10 anonim ***** válasza:
... ha csak nem a próbaidő alatt az EFO foglalkoztatást érted. Mert az nem hagyományos munkaviszony, az nem is számít bele...
júl. 30. 04:41
 7/10 A kérdező kommentje:
gyárban dolgozom, akkor kezdtem 21 nyaran viszont eleinte kulsos ceg alkalmazott es amikor “megfeleltem” atvett a ceg de a kulsos ceg is munkaviszony volt es nem efo volt hanem szimpla probaido ami annyit takart hogy vont tolem bizonyos osszegeket a kulsos ceg aki alkalmazott….ezert nemertem miert nem felelek meg mert mar boven tobb mint 3 eve van munkaviszonyom egybefuggoen…es a probaidot ha nem szamitanak bele akkoris aug 8-an mar a cegnel voltam bejelentve akkor azt jelezhettek volna a papirban hogy onnantol lehet de azt sem irtak bele…
júl. 30. 07:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát így én sem értem, hogy miért nem számolták bele. Teljesen "sima ügy" kellene, hogy legyen.

Érdeklődd meg, hogy mi ezzel a probléma! Ha kell más helyen is, hogy ők ezt az élethelyzetet miként kezelnék babaváró hitelnél.

júl. 31. 05:36
 9/10 A kérdező kommentje:

Voltam bent személyesen a hivatalban, ott vártam segítséget.

Erre az ugyintezo azt mondta kerjem le ugyfelkapun, mondtam megtortent erre rendben tovabbi szep napot.🥲

júl. 31. 05:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy próbaidős foglalkoztatás. Vagyis van, de ugyanolyan munkaviszonynak számít, ugyanúgy vonnak SZJA-t és TB-t a fizetésedből, mert dolgozol és bért kapsz. A próbaidő szimplán annyi, hogy a próbaidőn belül te is felmondhatsz és neked is felmondhatnak indoklás nélkül.

Szóval én inkább a munkáltatónál érdeklődnék, hogy nem akarják beszámítani, és világosítsanak már fel, mi ment félre.

Abban igaza volt az ügyintézőnek, hogy kérd le (gondolom a biztosítási jogviszonyt). Ha lekérted, és azt látod, hogy a próbaidő alatt valóban szünetel a biztosítási jogviszonyod, tehát nem voltál rendesen bejelentve, akkor szintén a munkáltatónál érdeklődnék.

Ha azt látod, hogy megszakítás nélküli a munkaviszony, akkor meg a hivataltól kell érdeklődni, hogy miért nem fogadják el.

szept. 10. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!