Ha elutasították a tb jogviszony igazolásom babaváró hitelhez akkor hol tudom megérdeklődni, hogy mikor leszek rá jogosult?
Az a lényeg, hogy egybefüggő legyen, de ha mégsem az, akkor 30 nap a köztes tűréshatár, amíg munkát kell találnod, hogy folyamatosnak számítson. Ha ezt túllépted (és nyilván túllépted, ha ezt állapították meg), akkor az újbóli munkába állásodtól számított újabb 3 év múlva leszel rá jogosult. A hangsúly ezen van, hogy egybefüggő 3 év kell.
Tehát ha 2022 májustól dolgozol ismét, akkor 2025 júniustól leszel rá jogosult, ha addig nem szűnik meg a munkaviszonyod.
"csak a probaidom elvileg nem szamitjak bele,"
Miért is nem?
Próbaidő is ugyan olyan munkaviszony, mint az utána lévő idő.
Valami másról lehet szó...
Hát így én sem értem, hogy miért nem számolták bele. Teljesen "sima ügy" kellene, hogy legyen.
Érdeklődd meg, hogy mi ezzel a probléma! Ha kell más helyen is, hogy ők ezt az élethelyzetet miként kezelnék babaváró hitelnél.
Voltam bent személyesen a hivatalban, ott vártam segítséget.
Erre az ugyintezo azt mondta kerjem le ugyfelkapun, mondtam megtortent erre rendben tovabbi szep napot.🥲
Nincs olyan, hogy próbaidős foglalkoztatás. Vagyis van, de ugyanolyan munkaviszonynak számít, ugyanúgy vonnak SZJA-t és TB-t a fizetésedből, mert dolgozol és bért kapsz. A próbaidő szimplán annyi, hogy a próbaidőn belül te is felmondhatsz és neked is felmondhatnak indoklás nélkül.
Szóval én inkább a munkáltatónál érdeklődnék, hogy nem akarják beszámítani, és világosítsanak már fel, mi ment félre.
Abban igaza volt az ügyintézőnek, hogy kérd le (gondolom a biztosítási jogviszonyt). Ha lekérted, és azt látod, hogy a próbaidő alatt valóban szünetel a biztosítási jogviszonyod, tehát nem voltál rendesen bejelentve, akkor szintén a munkáltatónál érdeklődnék.
Ha azt látod, hogy megszakítás nélküli a munkaviszony, akkor meg a hivataltól kell érdeklődni, hogy miért nem fogadják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!