Mikor tudok diákhitelt igényelni?
Sziasztok! Most fogok érettségizni, tovább tervezek tanulni és szeretnék őszre diákhitelt igényelni. Ehhez ugye kell hallgatói jogviszony. Ha júliusban megkapom az SMS-t, akkor onnantól az megvan? Hogy megy ennek a menete és mikor tudom legkorábban elkezdeni a diákhitel igénylését?
Nem tudom még ennek a menetét
Folyósítani Szeptember közepétől kezdenek az első félévben, és Február közepétől a második félévben, miután ellenőrizték a hallgató státuszod, aminek aktívnak kell lennie (passzív, nem rendezett státuszú hallgatók nem jogosultak diákhitelre). Tehát ez nem úgy fog kinézni, hogy a felvételi pontszámok kihirdetésének másnapján már jön is az utalás, ha erre vagy kíváncsi. Innentől meg teljesen mindegy mikor igényled, én úgy emlékszem már a beiratkozás előtt is tudtam volna igényelni, de megvártam vele a beiratkozást, mert elkésve még akkor sem voltam, az első összeget akkor kaptam meg, mikor már órákra jártam.
Milyen banknál tervezel DH számlát nyitni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!