Ha én 30 éves vagyok a párom meg 50,igényelhetünk Csokot vagy valamilyen lakástámogatást az államtól?
Meg lehet próbálni de kicsi az esély a teherbe esésnek ha 50 éves a hölgy.
Ha esetleg megkajatok előre és nem jön össze akkor részletekben vissza lehet fizetni.
46 éves elvált nő vagyok (kis)kamasz gyerekkel.
Ne haragudj, de
- nagyon nem OK 50 évesen a szülést reális tervként kezelni- nyilván vannak furcsa kivételek, de nem ez az alap. Fizikailag is, pszichésen is ez már nem az ideális életkor, de 35-38 felett sem az már, főleg, ha első szülés lenne- ebben a szakorvosok is egyetértenek (nyilván picit más esetleg egy 40 évesen a 2., 3. Gyereket bevállaló nő a második házasságában, de nekem azért erről sem az ideális szó jut eszembe)
- fiziológiailag is igen kis százaléka (kb 5%-ra emlékszem) képes a nőknek egyáltalán teherbe esni és itt még a kihordásról, szülésről szó sincs… eleve sok nőnél már klimax közeledik, elvékonyodott méhnyálkahártya, csökkenő menstruáció, hormonszintek stb.
Az anyagi részéhez pedig bocs, de ha
- 50 éves koráig sem sikerült önerőből az albérleti körből kikeveredni, akkor mégis mire vállalna női főnősünk utódot? Normális ember/nő akkor vállal gyereket, amikor
— termékeny korban van (ő nincs, akkor se, ha együtt vesztek még tampont a sarki coopban :D )
— anyagilag belefér- mondjuk van-e fogalmad, mennyi a havi gyed/gyes anyasági ellátások összege? Kapaszkodj meg, jó fizu mellett is kevesebb, mint amiből normálisan meg tud élni egy nő és egy csecsemő… ez anyagilag is egy kiszolgáltatott időszak, előre kell félretenni bizony és nem tízezreket, hanem inkább 6-7 jegyű összegeket, hogy a gyerek érkezése ne mindjárt életszínvonal-csökkenéssel is járjon… és őszintén mondom, ez nem magánkórházi szülést jelent, hanem nézd meg egy drogériában mennyi egy darab közepes minőségű pelenka (és ébresztő: az első pár hónapban napi 10!!! db kell és bőven 70% felett van az esélye, hogy az idős nő nem fog tudni szoptatni, tápszer 10 eFt dobozával, egy hétre se elég sokszor…)- ez csak kaja meg alap higiéné, a választható oltások (amiket a tb nem támogat, de erősen ajánlott, mert bizony rettenet szövődmények is alakulhatnak)- na azok is ilyen 20-100 eFt-os tételek…és ne gyere azzal, hogy ááá minek agyhártyagyulladás vagy himlő vagy hasonló betegség ellen oltani… tudom, vannak ősasszonyok is, akik fazékban főzik a mosipelust meg rőzsét gyűjtenek, de ne már…2024 van.
- lakhatást eddig se sikerült saját magának sem megoldani hosszabb távon megnyugtatóan hősnőnknek- na terhesen, kisgyerekkel lehet, hogy ez az albi is ugrik és a bérbeadók nem tülekednek a kisgyerekes, kisállatos, kisebbségi bérlőkért sem, lehet ezen is vitatkozni, de ez van ma, ehhez kell igazodni, ha saját nincs
- a csok támogatás részéhez kötelezettséget kell vállalni x db gyerek “létrehozására”- ülj le: 1 gyerekre nem sok jár, 3 után lesz 10+ milliós a támogatás- na az 50 éves menyasszony nem fog még ez után 3x szülni, ez már tényleg nonszensz :D
- van szabadfelhasználású BABAVÁRÓ is, az egy gyerekre is lehet (nem biztosan jár, csak felsőhatára ez!) 10 MFt, de ehhez meg létező, élő, 90 napnál idősebb magzat kell, terhesgondozási kiskönyvvel/orvosi igazolással, tehát azt nem behazudni/bevállalni kell, hanem a létező terhességgel lehet igényelni
…persze lehettek felelőtlenek és alá lehetne írni (szerinted) 3 gyereket a semmire, de azt tudod ugye, mi a banki alapkamat, mi a büntetőkamat? Olvasd már el, hogy a jelenlegi kamatkörnyezetben pontosan hány %-kal fizeted vissza a felvett pénzeket, ha nem lesz meg a vállalt gyerek…
…hála a jó égnek nem lehet 50 éves nőként már új gyereket bevállalni, a támogatásoknak van ésszerű életkori korlátja is, úgyhogy ha idáig eljutottál az olvasásban, akkor engedd el a világraszóló ötletet, nem fogtok kapni, nézd meg a jogszabályt, ha nekem nem hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!