Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás és hitelfelvétel?

Banki csalás és hitelfelvétel?

Figyelt kérdés

A hétvégén banki csalás áldozata lettem.. az ünnepek miatt csak a sürgôsségi ügyfélszolgálat van bent és ôk nem teljesen látnak rá arra, hogy mi történt. Viszont arról tájékoztattak, hogy egy nagyobb összeget sikeresen leemeltek a számlámról.

Ez azért furcsa, mert a számlámon sokkal kevesebb pénz volt. Lehet, hogy a csalók valahogy hitelt vettek fel a nevemben? Nincsen jövedelmem, és arra a bankszámlára nem érkezett rendszeresen pénz.

2024. márc. 30. 23:33
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%
Nem jelentkeztél ezt megelőzően valami "kihagyhatatlan, jól fizető, otthon is végezhető" számítógépes munkára, amihez bekérték minden adatodat, beleértve a bankszámlát is és telepíttették veled a telefonodra és/vagy a számítógépedre az Anydesk nevű, vagy más hasonló alkalmazást?
2024. ápr. 4. 14:23
 52/59 A kérdező kommentje:
Valoszinuleg feltortek a netbankomat es ott fertek hozza minden szukseges adathoz.. de fogalmam sincs hogyan, ugyanis a rendorseg is vegigment minden ilyen kerdesen de egyik sem tortent meg.. gondolhatjatok, hogy nem tudtam rola.. es nem senkinek nem adtam ki semmilyen adatot. viszont talalkoztam egy holggyel a rendorsegen akivel kb. Ugyanez tortent az unnepek alatt.
2024. ápr. 4. 15:55
 53/59 anonim ***** válasza:

"kb. Ugyanez tortent az unnepek alatt."

Már a digitális bűnözés is úgy működik, mint a fizikai----belopóznak, amíg az ember nincs otthon az ünnepek alatt :D :D

2024. ápr. 4. 16:11
 54/59 anonim ***** válasza:
Kamuzol, nem jártál te a rendőrségen...
2024. ápr. 4. 17:48
 55/59 anonim ***** válasza:
Nem törtek fel semmit. Gondolom ugyanazt a jelszót használod mindenütt, ami valahonnan kiszivárgott és azzal beléptek. Nem tudom, Gránitnál hogy megy, de ha pl emailben jön a belépés megerősítő kód, akkor nyilván ahhoz is hozzáfértek. Mindenképpen a felhasználó tudatlansága és/vagy hanyagsága áll a háttérben.
2024. ápr. 4. 18:35
 56/59 A kérdező kommentje:
A hasznos és segítô válaszokat köszönöm.. én amiket leírtam mind igaz, ha valakikenek egyszer segít, örülök.
2024. ápr. 4. 18:52
 57/59 anonim ***** válasza:

Na, mit derítettél ki? Mennyi pénz jött a számládra, mikor és honnan és mikor és hova utalták tovább?

Kikérted a vizsgálati jegyzőkönyvet a bankból?

A rendőrségen mikor jártál és ott mi történt?

2024. ápr. 4. 18:58
 58/59 anonim ***** válasza:

"amiket leírtam mind igaz, ha valakikenek egyszer segít, örülök."

Semmi olyat nem írtál le, amiből bárki bármit tanulhatna.

2024. ápr. 4. 18:59
 59/59 anonim ***** válasza:

"Valoszinuleg feltortek a netbankomat"

A netbankodat nem tudják feltörni, csak akkor, ha tevékenyen közreműködsz benne. Még az sem elég, ha extrém hanyagul kezeled a belépési adataidat, mert a belépési kódod a mobilodra érkezik, azt is meg kell adnod.

De ha ezeket mind önként megadtad egy kamu netbanki oldalon korábban, akkor ne csodálkozz, hogy onnantól átvették az irányítást a netbankod felett.

2024. ápr. 4. 20:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!