Banki csalás és hitelfelvétel?
A hétvégén banki csalás áldozata lettem.. az ünnepek miatt csak a sürgôsségi ügyfélszolgálat van bent és ôk nem teljesen látnak rá arra, hogy mi történt. Viszont arról tájékoztattak, hogy egy nagyobb összeget sikeresen leemeltek a számlámról.
Ez azért furcsa, mert a számlámon sokkal kevesebb pénz volt. Lehet, hogy a csalók valahogy hitelt vettek fel a nevemben? Nincsen jövedelmem, és arra a bankszámlára nem érkezett rendszeresen pénz.
Melyik ez a trágya bank?
Egyébként itt valami nagyon nem stimmel.
1. Honnan értesültél, hogy csalás áldozata lettél? Ha téged hívtak, akkor az a hívás érkezett a csalóktól.
2. Olyan nincs, hogy a bank hivatalos ügyfélszolgálata "nem lát rá" a dolgokra. Honnan vetted azt a számot, amit hívtál?
3. A netbankot semmi értelme letiltani ilyenkor, egy jelszócsere kellett volna csak.
4. Hitelt tuti nem vettek fel, de ha van folyószámlahiteled, akkor negatívba tudják vinni a számlát.
Ez a gránit banknál történik..
A hivatalos banki számról hívtak gyanús tranzakció miatt, azt mondták egy nagyobb osszeg sikeresen átment.. aztán ugye énis hívtam a neten található számot és ugyanezt mondták.
És éppen az a kérdéses, hogy hogyan lehetett sikeres a tranzakció, amikor nekem közel sem volt annyi pénz a számlán..
A netbankomat lehet, hogy feltörték, de hogy vehettek volna fel bármilyen hitelt a nevemben, ha nincs jövedelmem, stb..
#11: személyi kölcsönt, folyószámlahitelt már online is lehet igényelni.
#13: kérdező, ha nincs jövedelmed, akkor hitelt biztosan nem tudnak felvenni a nevedben.
Telepítettél bármilyen alkalmazást a telódra az elmúlt napokban?
Semmit nem telepítettem.. de akkor hogy történhetett, hogy a bankban sikeresnek látják a tranzakciót? Hogy tudtak levenni olyan pénzt ami nem volt rajta?
Csak attól félek, hogy nehogy valamiért nekem kelljen visszafizetni valamit..
"A hivatalos banki számról hívtak gyanús tranzakció miatt, azt mondták egy nagyobb osszeg sikeresen átment.."
Kamuzol.
Minden terhelést vagy jóváírást azonnal jelez neked a bankod sms-ben, vagy az applikáción keresztül és azonnal ellenőrizni tudod az applikációban a számlatörténetedet.
Ha meg még fel is hívtak téged a bankból, akkor mindent le tudtál jegyzetelni pontosan mi történt, mennyi összeget emeltek le a számládról, milyen módon (pl. kártyás vásárlás Nigériában, vagy átutalás a netbankodból, stb...).
Sőt, a család egy másik telefonjával rögzíthetted volna a hívást is, ha ezt kihangosítod.
Ide kamuzol egy zagyvaságot inkább.
"Ez azért furcsa, mert a számlámon sokkal kevesebb pénz volt."
Annál többet biztosan nem emelt le senki. És ezt egy valódi banki ügyfélszolgálatos pontosan látja és a korábbi tranzakcióidat is és nagyjából te is tudod mire költöttél az elmúlt héten, ha egyáltalán használod a bankkártyádat.
Használod a bankkártyádat? Mennyi pénz volt a számládon és szerinted mennyit emeltek le?
Nem kamuzok, valószínûleg a netbankomat törték fel (onnan tudták meg a bankártyaadataimat is).
A számlát annyira nem használtam, pár ezer forint volt rajta.. a banki ügyfélszolgálatos mondta, hogy neki sikeresnek jelzi a tranzakciót amit a csalók indítottak, ami kb 2 vagy 3 millió forint.. mondta, hogy ô nem látja a teljes listát, meg az is lehet, hogy utána megállították a tranzakciót de ennyit tud mondani..
Tehát kedden kiderül, hogy pontosan mi történt de addig kikészülök..
Hogy lehetett sikeres a tranzakció 2 millió forintról ha a számlámon csak pár ezer forint volt? Illetve ha esetleg hitelt vettek fel, hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!