Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás és hitelfelvétel?

Banki csalás és hitelfelvétel?

Figyelt kérdés

A hétvégén banki csalás áldozata lettem.. az ünnepek miatt csak a sürgôsségi ügyfélszolgálat van bent és ôk nem teljesen látnak rá arra, hogy mi történt. Viszont arról tájékoztattak, hogy egy nagyobb összeget sikeresen leemeltek a számlámról.

Ez azért furcsa, mert a számlámon sokkal kevesebb pénz volt. Lehet, hogy a csalók valahogy hitelt vettek fel a nevemben? Nincsen jövedelmem, és arra a bankszámlára nem érkezett rendszeresen pénz.

2024. márc. 30. 23:33
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
0%
Hitelt csak szemelyesen lehet
2024. márc. 31. 09:47
 12/59 anonim ***** válasza:
93%

Melyik ez a trágya bank?

Egyébként itt valami nagyon nem stimmel.

1. Honnan értesültél, hogy csalás áldozata lettél? Ha téged hívtak, akkor az a hívás érkezett a csalóktól.

2. Olyan nincs, hogy a bank hivatalos ügyfélszolgálata "nem lát rá" a dolgokra. Honnan vetted azt a számot, amit hívtál?

3. A netbankot semmi értelme letiltani ilyenkor, egy jelszócsere kellett volna csak.

4. Hitelt tuti nem vettek fel, de ha van folyószámlahiteled, akkor negatívba tudják vinni a számlát.

2024. márc. 31. 09:50
 13/59 A kérdező kommentje:

Ez a gránit banknál történik..

A hivatalos banki számról hívtak gyanús tranzakció miatt, azt mondták egy nagyobb osszeg sikeresen átment.. aztán ugye énis hívtam a neten található számot és ugyanezt mondták.

És éppen az a kérdéses, hogy hogyan lehetett sikeres a tranzakció, amikor nekem közel sem volt annyi pénz a számlán..

A netbankomat lehet, hogy feltörték, de hogy vehettek volna fel bármilyen hitelt a nevemben, ha nincs jövedelmem, stb..

2024. márc. 31. 09:57
 14/59 anonim ***** válasza:
84%

#11: személyi kölcsönt, folyószámlahitelt már online is lehet igényelni.

#13: kérdező, ha nincs jövedelmed, akkor hitelt biztosan nem tudnak felvenni a nevedben.

Telepítettél bármilyen alkalmazást a telódra az elmúlt napokban?

2024. márc. 31. 10:51
 15/59 A kérdező kommentje:

Semmit nem telepítettem.. de akkor hogy történhetett, hogy a bankban sikeresnek látják a tranzakciót? Hogy tudtak levenni olyan pénzt ami nem volt rajta?

Csak attól félek, hogy nehogy valamiért nekem kelljen visszafizetni valamit..

2024. márc. 31. 11:01
 16/59 A kérdező kommentje:
Illetve annyi, hogy ez az egész a szombati nap leforgása alatt történt.. kérdés, hogy ha valahogy mégis vettek fel hitelt, lehetséges azt egyetlen hétvégi nap alatt megszerezni? És ha igen akkor azért én vagyok a felelôs? A netbank adataimat senkinek nem adtam ki
2024. márc. 31. 11:07
 17/59 anonim ***** válasza:
40%

"A hivatalos banki számról hívtak gyanús tranzakció miatt, azt mondták egy nagyobb osszeg sikeresen átment.."

Kamuzol.

Minden terhelést vagy jóváírást azonnal jelez neked a bankod sms-ben, vagy az applikáción keresztül és azonnal ellenőrizni tudod az applikációban a számlatörténetedet.

Ha meg még fel is hívtak téged a bankból, akkor mindent le tudtál jegyzetelni pontosan mi történt, mennyi összeget emeltek le a számládról, milyen módon (pl. kártyás vásárlás Nigériában, vagy átutalás a netbankodból, stb...).

Sőt, a család egy másik telefonjával rögzíthetted volna a hívást is, ha ezt kihangosítod.

Ide kamuzol egy zagyvaságot inkább.

2024. márc. 31. 12:57
 18/59 anonim ***** válasza:
66%

"Ez azért furcsa, mert a számlámon sokkal kevesebb pénz volt."

Annál többet biztosan nem emelt le senki. És ezt egy valódi banki ügyfélszolgálatos pontosan látja és a korábbi tranzakcióidat is és nagyjából te is tudod mire költöttél az elmúlt héten, ha egyáltalán használod a bankkártyádat.

Használod a bankkártyádat? Mennyi pénz volt a számládon és szerinted mennyit emeltek le?

2024. márc. 31. 13:00
 19/59 anonim ***** válasza:
100%
Ez a történet több sebből vérzik. Vagy több dolgot félreértettéles közben az is vernek vagy kamuzol.
2024. márc. 31. 13:43
 20/59 A kérdező kommentje:

Nem kamuzok, valószínûleg a netbankomat törték fel (onnan tudták meg a bankártyaadataimat is).

A számlát annyira nem használtam, pár ezer forint volt rajta.. a banki ügyfélszolgálatos mondta, hogy neki sikeresnek jelzi a tranzakciót amit a csalók indítottak, ami kb 2 vagy 3 millió forint.. mondta, hogy ô nem látja a teljes listát, meg az is lehet, hogy utána megállították a tranzakciót de ennyit tud mondani..

Tehát kedden kiderül, hogy pontosan mi történt de addig kikészülök..

Hogy lehetett sikeres a tranzakció 2 millió forintról ha a számlámon csak pár ezer forint volt? Illetve ha esetleg hitelt vettek fel, hogy?

2024. márc. 31. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!