Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha állampapír helyett pl...

Ha állampapír helyett pl revolut 1 éves megtakarítast választok az jobb lenne kamat szempontból?

Figyelt kérdés

Igaz nem sok, de olyan 500 e- 1M Ft-t 1 évre szeretnék félretenni.

Állampapirok hoznak olyan 6% kamatot.

De ha pl átváltanám euroba, és revokut vagy tranverwise -on kötöm le, nem lenne jobb? Sajnos hiába olvasok róla, nem értem a számításokat a googlen.

Laikusok vélemenye erdekelne.

#kamat #rovid táv
márc. 27. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:

"Akkor senki nem fog náluk megtakaritani."

Te tényleg nem fogsz fel semmit abból amit írtunk itt már sokan?

Nem minden országban van 17%-os infláció.

márc. 28. 10:22
 62/71 anonim ***** válasza:

@59

"Jobbat nem tud senki."

De, írtunk is fentebb jobbakat.

Erre te azt mondtad, hogy téged az nem érdekel.

Autót akarsz venni, de olyat, ami nem indul be. Te ugyanis nem utazni, hanem csak ülni akarsz benne. Ahhoz meg nem kell autó. Ülni a fotelban is lehet a nappaliban.

márc. 28. 12:28
 63/71 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam hogy nem érdekel, hanem azt, hogy nem szórakozni akarok a pénzzel, nem üzleti befektetéseket keresek, hanem kockázatmentes lehetőségeket a biztondágos es lehetőleg értékmegőrző "tároláshoz", ami esetleg többet kamatozna mint egy állami kötveny.

Nekem egy ötletem volt a wise vagy revolut.

Masnak semmi még ez sem, de a másik hülyének nézése annál inkább ment.

márc. 28. 13:49
 64/71 A kérdező kommentje:

És ez mellett a kötvény mégcsak nem is inflációkövető.

De ebbe be lett téve. Az idő lejárt.

márc. 28. 13:51
 65/71 anonim ***** válasza:
Hogy még mindig ez az inflàciókövetés van neked beakadva...
márc. 28. 14:52
 66/71 A kérdező kommentje:
Hogy még mindig mások hülyézése van beakadva nulla válasz mellett.
márc. 28. 15:00
 67/71 anonim ***** válasza:
Igen, mert folyamatosan butasàgot beszélsz, aztán te vagy felhàborodva.
márc. 28. 15:03
 68/71 A kérdező kommentje:

Annyit kérdeztem állampapír vagy revolut. Az utobbi mellett csak ellenervek voltak mikozben folyamat ment a hülyézés, más ötlet semmi ami releváns lenne.

Be lett rakva állampapirba.

Kész.

A degradálásra nem vagyok kivancsi. Nekem legalább volt ötletem, ha rossz is.

márc. 28. 15:06
 69/71 anonim ***** válasza:

"Nekem legalább volt ötletem, ha rossz is."

Elhangzott több igazán KIVÁLÓ ötlet is, de az téged nem érdekelt.

"nem szórakozni akarok a pénzzel, nem üzleti befektetéseket keresek, hanem kockázatmentes lehetőségeket a biztondágos es lehetőleg értékmegőrző "tároláshoz", ami esetleg többet kamatozna mint egy állami kötveny"

Én is.

Ezért "TÁROLOM" részvényekben. Sokfélében, megfelelően elosztva a tőkét szektorokra, azokon belül jónéhány vállalatra, tehát nem kevésbé biztonságos, mint a te államkötvényed. S az állampapír kamatának sokszorosát hozza minden évben.

márc. 28. 15:28
 70/71 A kérdező kommentje:
Nem az hogy nem.érdekelt. nem tőzsdezni akarok. Hússzor írtam le, hogy nem üzleti a szempont nem kockázatosat keresek.
márc. 28. 15:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!