Mibe érdemes fektetni 7 millió forintot 3-5 évre, illetve 1-2 évre? Állampapíron kívül érdemes másban gondolkodni ilyen összegnél?
Semmibe, ha nem akarsz adózni, meg bukni / kockáztatni.
7 millió forint hozamszerzésre elég kevés szerintem, de kockáztatni, meg adózni túl sok!
Ha pedig azt nézzük nem olyan értékvesztő azért a forint egy ilyen 3-5 éves időtartamon belül nézve.
Ha a helyedben lennék én vennék rajta rozsdamentes vas anyagokat / csavarokat stb-t. Ami egyáltaln nem kér enni, és akár egy vizes pincébe se megy tönkre vagy egy huzatos padláson se.
Mivel ezeknek az ára is garantáltan emelkedni fog az elköv 3-5 évben!
Megnézel pl: egy nyomoronc festett polcvasat a praktikerbe / Obi ba 2017-ben 2600 forintba került, ma ugyanaz 6500 forintba kerül!
Előző voltam.
"Állampapíron kívül érdemes másban gondolkodni ilyen összegnél?"
Csak másban érdemes.
Az arany 2011-ben hajszálra ugyanannyiba került, mint amennyibe most.
Eltelt 12 év.
Megtérült (hisz közben volt feleennyi is), de hol a profit?
2011-ben, december vége fele, 1 uncia arany az, 1700 dollár volt. Most jelenleg 2035 dollár.
2012-2018 között, 1200-1350 dollárt mozgott.
2019-ben nagyon durván elkezdett emelkedni, ami azóta is emelkedik.
Több mint 10 éve foglalkozom arany vásárlásával és eladásával, ne írjál olyanról amihez nem értesz.
2011.szeptemberben 1920 környékén volt a teteje.
Idén októberben 1810 is volt.
Jelenleg 2022.
Ma még nem volt 2028 sem, nemhogy 2035. (Múlt pénteken igen.)
Jelenleg nem emelkedik, hisz 2144,63 volt a csúcs december 4-én, azóta esik.
"Több mint 10 éve foglalkozom arany vásárlásával és eladásával, ne írjál olyanról amihez nem értesz."
"1 uncia arany az, 1700 dollár volt"
Beszéljünk már magyarul, 28 gram arany?
Hány karátos? 24?
Mennyi volt a dollár akkoriban? 190 forint?
Akkor az kb 11 ezer ft / gramm sacc per kb!
Manapság a 22 karát tört arany ára 18 ezer forint körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!