Ha állampapír helyett pl revolut 1 éves megtakarítast választok az jobb lenne kamat szempontból?
Igaz nem sok, de olyan 500 e- 1M Ft-t 1 évre szeretnék félretenni.
Állampapirok hoznak olyan 6% kamatot.
De ha pl átváltanám euroba, és revokut vagy tranverwise -on kötöm le, nem lenne jobb? Sajnos hiába olvasok róla, nem értem a számításokat a googlen.
Laikusok vélemenye erdekelne.
Ezek a cégek meg nagyon is foglalkoznak a bankrendszerek adta lehetosegekkel ugyanis pont az a lényege a deviza "vándorlasnak" is, hogy messze kedvezőbbek a bankoknál.(valutapénztáraknál is)
Ezen alapszanak hogy versenyelőnyöket aknáznak ki.
Es 3.valaszomban van az idézet is hogy érdekli őket a kamatozás is.
Semmi bajom az allampapirral csak tájekozódom más lehetősegekről is ami talán többet hozna 1 év múlva.
És elvileg az állampapír nem infláciokövető de mondjuk egy babakötvény már az. Es ha egy gyerek nevén lehetne több babakötvény az is elgondolkodtató lenne.
"És elvileg az állampapír nem infláciokövető"
Miről beszélsz most?
Még mindig bocsátanak ki olyan állampapír sorozatot ami "inflációkövető".
De mi van akkor, ha valami csoda folytán olyan leszálló inflációs környezet jön, hogy a nem inflációkövető fix kamatózású papír többet fizet mint az inflációkövető kamatprémiummal? Akkor aztán a hajára kenheti az ember az "inflációkövetést".
" Arról győzköd engem hogy inflációkövetőt sehol nem fogok találni, ilyen nincs. Ezzel is ott vagyok mint az 1.válasszal hogy valahogy nehezen hiszem el."
Ezzel nem tudok vitatkozni, aki egy éve vett bitcoint, és most eladtad, azzal elég keményen inflációt megverő hozamot hozott. De mondhattam volna Nvidia részvényt vagy Nasdaq100 index-et is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!