Ha állampapír helyett pl revolut 1 éves megtakarítast választok az jobb lenne kamat szempontból?
Igaz nem sok, de olyan 500 e- 1M Ft-t 1 évre szeretnék félretenni.
Állampapirok hoznak olyan 6% kamatot.
De ha pl átváltanám euroba, és revokut vagy tranverwise -on kötöm le, nem lenne jobb? Sajnos hiába olvasok róla, nem értem a számításokat a googlen.
Laikusok vélemenye erdekelne.
Revoluton csak forint lekötött betét érhető el. Az alap ingyenes számlacsomagnál évi 1,25% bruttó (ennek 15 + 13 százalékát adóként tovább kell utalni orbánnak).
A legnagyobb számlacsomaggal akár 4,75% is lehet azt hiszem a kamat de ugye itt már van számlavezetési díj.
Ehhez képest az állampapír 6% adómentesen jobb cucc. (Forint esetén)
"Laikusok vélemenye erdekelne."
Na, hát az olyan is.
Miért épp "hozzá nem értő" ( = laikus) emberek véleményére vagy kíváncsi?
2 mert pl itt tudtam meg azt is hogy létezik ilyen, hogy revolut es transverwise, és sokkal jobb ha erre kérem a külföldi beveteleimet és nem a bankba huf vagy deviza számlára.
Amugy pont transverwise érdekelne jobban.
Es ezért gondolkodom bennük hogy akkor megtakarításokat tekintve is lehet jobbak, mert az átváltás a legkedvezőbb náluk.
"A tavaly tetőző magas infláció nemcsak a hitelkamatokat, de több banknál a betéti kamatokat is felhúzta, a kialakult helyzetre pedig a banki szolgáltatásokat nyújtó fintech cégek is elkezdtek reagálni. A Magyarországon is népszerű neobankok, a Revolut és a Wise is kínálnak már ilyen szolgáltatást"
Mert arra törekszem? Neked ez jön le? Akkor nem is kérdeznék.
Ha arra törekednék ma már gyorsan venni kéne állampapirt mert tesom szerint apr 2 a határideje a nem tudom melyiknek es élethalál gyorsan tegyük oda be. (Vmi 6% os at néz ami még inflációt se fizet..)
Én meg élethalál gyorsan akarok vni jobbat mint a 6%-os mák kötvény kulonben tesom beteszi a pénzt holnap.
Ha többet akarsz, akkor tőzsde. Részvények, forex és társai.
Máshol nem fogsz többet kapni.
Neked nincs fingod se rola. Kulonben lett volna tartalma annak amit irsz.
Rovidtávu lekotes egyszeri osszegekre mindenhol sz.r. a 6% az itt Mo-n csúcsnak számít.
Nem szórakozni tőzsdézni akarok vele.
Csak a tranverwise-al összevetni.
Ha már a gyk-n hallottam eleve a tranverwise recolutrol is. Tehat nem csak hülyék vannak itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!