Hitellel terhelt ingatlan tulajdonos váltás! Anyám házában élek de ő máshol el át lehet íratni a nevemre az összes tartozást és én fizetem mint pl egy banki hitelt? Ezáltal a tulajdoni jogot is megkapom?
"Már megkapta a papírt, hogy árverés lesz 3-án. Már négyszer árverezték, egyszer sem kelt el eddig. Ezt tudtam meg tegnap."
Eddig hol éltél, a Holdon?
Miért nem 2-3 évvel ezelőtt tetted fel ezt a kérdést, amikor még nem indult el a végrehajtás?
Hány évesek vagytok? Miből éltek? Hol van a ház, mennyi a kikiáltási ára?
Jelentsd fel anyádat a rendőrségen, hogy nem gondoskodik a fogyatékos gyerekéről, sőt, veszélyezteti a lakhatását is azáltal, hogy szándékosan nem fizette a jelzáloghitel részleteit, hogy elárverezzék a házat.
A felvett hitelt saját magára költötte. (Ez így történt amúgy?)
Egyúttal kérjed bűnügyi zárlat bejegyzését az ingatlan tulajdoni lapjára, így nem lesz árverezhető sem.
Jobb ötletem nincs.
Illetve van: licitálj rá és vásárold meg az árverésen.
"Fogyatékkal élő testvéred védendő személy,"
"Egyúttal kérjed bűnügyi zárlat bejegyzését az ingatlan tulajdoni lapjára, így nem lesz árverezhető sem."
Senki nem védendő személy. Ami korlátozás, hogy a végrehajtó november 15. és április 30. napja között magánszemély esetében nem intézkedhet a lakóingatlanból történő kilakoltatás iránt. Nem vonatkozik ez az önkényes lakásfoglalókra, és azokra, akiket a végrehajtási eljárás során korábban rendbírsággal sújtottak. Ezen személyek esetében a végrehajtónak a fenti időszakban is intézkednie kell a kilakoltatás iránt.
Bűnügyi zárlat? Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :)
Már megmondtuk. A bankon, és/vagy a végrehajtón múlik minden. Március 03-ától már csak úgy tudod megakadályozni az árverést, ha a teljes tartozást rendezed a végrehajtó költségeivel együtt, egyébként nem vonhatja vissza az árverést a végrehajtó.
Előtte még van lehetőséged alkudozni vele, amivel megakadályozhatod, hogy egyáltalán elinduljon 03-án az árverés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!