Egy ingatlanra a NAV adotartozas miatt vegrehajtasi jogot jegyeztet be, aki tartozi 1/3 tulajdonosa az ingatlannak. Mit jelent ez, mi tortenik? 900 ezer a tartozas.
" Mit jelent ez, mi tortenik?"
Ez azt jelenti, hogy az ingatlan 1/3 részére bejegyezte a NAV a végrehajtási jogot. Ha más módon nem tudja behajtani a tartozást rövid időn belül, akkor az ingatlan 1/3 részét elkezdi árverezni. Az árverezés előszele, ha becsértéket közöl az adóssal és a többi érintettel (többi tulajdonos, stb.). Ha ez megtörténik, akkor sejtheted, hogy árverezni készül.
Az adós lakhatását szolgáló ingatlant a végére szokták hagyni. Amikor már tényleg másképp nem megoldható a hátralék rendezése, csak az ingatlanban lévő tulajdonrésze árverezésével.
Ilyenkor van lehetősége a többi tulajdonosnak, hogy úgymond "kivásárolja" az adóst az ingatlanból.
Az adós viheti is a vevőt, ha a becsértékközlés már megvolt. Ilyenkor a NAV végrehajtó az adós által vitt vevőnek értékesíti árverés hatályával ugyan, de árverésen kívül azt a tulajdonrészt. Kizárólag becsértéken vehető meg, alku nincs. Ha jól emlékszem, ilyenkor kp-ban kell perkálni a végrehajtónál...
Bocs, zanzásítottam. Arra céloztam, hogy ez a helyzet nem akkora para akkor. Mert a 2/3 tulajdonjoggal rendelkező megveszi (tökmindegy mennyiért, lényegtelen most) az 1/3-os tulajdonrészét és csá, probléma megoldva. Főleg, ha egy házaspárról van szó.
De ne legyél ideges, fogadd el, hogy az emberek felfogóképessége különböző. A többségé silány. :)
Üdv!
Oké!
"az emberek felfogóképessége különböző. A többségé silány. "
Igen, sajnos én is egyre inkább tapasztalom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!