Postán beváltják még a régi 5-10-20 ezrest?
Van pár db régi pénzem,az előzőek,tehát nem ükapám pengőjei,hol erdemes beváltani?
70 ezerről beszelélünk összesen:)

Már sem a posta, sem pénzintézet nem váltja be ezeket. A bevonást követő három évig volt náluk lehetőség. (Nem tudom, hogy az MNB tájékoztatójával ellentétben, milyen ismeret alapján értékelték nem hasznosnak az 1-es választ? [link] )
A húszezrest 2020. december 31-ig, a tízezrest 2022. december 31-ig, az ötezrest 2020. július 31-ig lehetett postán és pénzintézetben érvényes bankjegyre váltani.
A húszezrest 2037. december 31-ig, a tízezrest 2039. december 31-ig, az ötezrest 2037. július 31-ig cseréli érvényes fizetőeszközre az MNB.
Személyesen az MNB lakossági pénztárában lehet megtenni. Helye: 1013 Budapest, Krisztina körút 55. (bejárat a Kuny Domokos utca 2. felől). Nyitvatartási idő: hétfő 10-18 óra, kedd-csütörtök 8-15 óra, péntek 7-12 óra.
Levélben is lehet kérni a cserét. A levélcím: Magyar Nemzeti Bank 1850 Budapest. Az MNB az ügyfél kifizetésre vonatkozó rendelkezésének megfelelően – postai úton vagy átutalással juttatja el részére.

"Nem tudom, hogy az MNB tájékoztatójával ellentétben, milyen ismeret alapján értékelték nem hasznosnak az 1-es választ?"
Mert ez nem csak egy szimpla eldontendo kerdes volt. A kerdes leirasat is el kellene olvasni, es a GYIKon olyan valasz a hasznos, ami reszletes, masok szamara is kesobb segitseget nyujthat. Ennek fenyeben az egy szobol allo 1. valasz totalisan felesleges.

"A kerdes leirasat is el kellene olvasni". Múlt idő, elolvastam.
Nem függ az összegtől. Azt pedig nem értem, hogy „hol erdemes beváltani?” Hol adnak többet érte, vagy miért?
Amúgy, a 2-es válasz mennyire "reszletes, masok szamara is kesobb segitseget nyujthat"? → „A reszleteket megtalalod az oldalukon, en nem fogok helyetted keresgelni.” A tipp pedig rossz: „ha elozo szeria, akkor sztem meg a postan visszavaltjak.” Ezzel szemben, az 1-es válasz helytálló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!