Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha lakáshitelre veszek ingatla...

Ha lakáshitelre veszek ingatlant, az automatikusan jelzálog hitelnek viszonyul?

Figyelt kérdés

Sokszor látom hírdetéseknél, hogy "tehermentes ingaltan" ez azt jelenti, hogy a tulajnak nincs hitele? Vagy hogy más jellegű tartozásai nincsenek (közmű, közös költség stb)

Ha én el akarom adni az ingatlant, amit hitelből vettem akkor a vételárból előtörlesztem a hitelemet és úgy fogok tudni felvenni esetleg egy újat a következő vásárlásához?

Vagy eladáskor kérnem kell majd előleget/fogalót amiből előtörlesztek és csak utánna fogják tudni megvenni a lakásomat?

Ilyen helyzetekben, ha a vevőmnek nincs annyi önereje ami nekem az előtörlesztést kitenné, akkor ő nem fogja tudni megvenni a lakásomat, vagy tud felvenni előre lakáshitelt úgy, hogy két részletben fizet ki engem?

ma 10:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem sok vizet zavar, ha van az ingatlanon hitel.

Az talán picit jobb, ha az önerő ellég a maradék hitel kifizetésére, de ha nem az se akkora baj.

A vevő felvehet a banktól hitelt és ezzel a hitellel törlesztődik a régi hitel.

Ilyenkor a hitelt folyósító bank azt várja el, hogy ne az eladó kapja meg a pénzt, mert azt nem tudhatja, hogy abból ki lesz-e a régi hitel fizetve vagy sem, hanem a bank egyenesen a másik banknak utal.

Ez napi gyakorlat a banki hitelezésnél, ilyennel nem lesz probléma egy lakás eladás/vásárlásnál.

ma 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!