Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a logika ebben az új szja...

Mi a logika ebben az új szja mentességben az anyáknál?

Figyelt kérdés
Tudom alapból nem sávos az adórendszer, de mondja már meg valaki, hogy egy orvos, ügyvéd, egyéb magas beosztásban dolgozó kétgyerekes nő, ugyan miért kap szja mentességet. Tán rászorul?
tegnap 23:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem, de ha van bruttó 1,5 milliós fizetése, akkor azért a havi bruttó 225e-et nem fogja kidobni az ablakon. Ez nem arról szól, hogy rászorul e vagy sem.

+ nem az orvosokat célozzák, hanem a szegényebb réteg 1 gyerekeseit. Aki csak addig lát, hogy ingyenpénz.

tegnap 23:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Választási pénzosztás.
ma 00:07
 3/3 Justinianus ***** válasza:
Abban mi a logika, hogy én 200 ezer szja-t fizetek, a szomszédom meg 45-öt? (És még jó, hogy nem többkulcsos szja van, mert akkor 300-at fizetnék.) Ugyanazt az utat használjuk, ugyanabba az iskolába járnak a gyerekek, ugyanaz a háziorvos/kórház. Csak én egyetemre jártam, ő meg kocsmába.
ma 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!