Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért rossz az állampapír?

Miért rossz az állampapír?

Figyelt kérdés

Kaptam a bankomtól egy levelet amiben részletezték, hogy a kormány utasításba adta, hogy tájékoztassák az embereket, hogy van ám állampapír lehet venni! Mert az jobb mint ha csak úgy lenne a pénz.És pénzügyi tudatosság!!!

Na most én úgy vagyok vele, hogy minden amit tukmálni kell az alapból rossz és ha olyan jó lenne akkor már lenne nekem.

Fogalmam nincs mire jó ez az állampapír, csak dobálóztak a kamatokkal, hogy akár évi 14%-ot is hozhat.

Tehát what is the catch?

2023. nov. 22. 05:49
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
79%
Te, aki lepontoztad a "ma 11:38"-as választ, MELYIK SZÓT TUDOD ÉRVEKKEL CÁFOLNI?
2023. nov. 23. 13:12
 42/47 anonim ***** válasza:
17%

#39 Szállj le a magas lóról, haver!

Úgy tűnik, te csak két végletben tudsz gondolkodni: van a magadfajta befektetésguru és a gyárban robotoló paraszt.

"Tanulni kell érte, tanulni, tanulni, tanulni, gyakorolni, gyakorolni, majd élvezni az eredményt."

Képzeld, amit én csinálok, ahhoz is tanulni és gyakorolni kellett, sokat. Nem tudná bárki csinálni. Van, aki frászt kapna tőle, van, aki unalmasnak tartaná. De én imádom. És nyugis. Én nem cserélném le egy olyan életre, ahol állandóan az árfolyamokat figyelem és stresszelek, hogy mikor mi hogyan mozdul.

"Van akinek ez nem jó, neki főnök kell, ostorral, meg túlóra, mert ezek nélkül nem képes pénzt csinálni."

Nekem pl. nem kell. Nincs főnököm (azaz a magam főnöke vagyok), nincs kötött munkaidő, nincs túlóra.

"az én életmódomért tenni kell, nem elég csak órabérben ellébecolni."

Szintén igaz az én életmódomra.

"Egyébként a legnagyobb kockázat tudás nélkül, cél nélkül, vagyon nélkül, napról napra, hónapról hónapra élni"

Ebben egyetértünk és sajnos sokan élnek így. Nekem viszont van tudásom, célom, vagyonom és nem szorulok rá, hogy számolgassam a pénzt. Egyszerűen csak nem vagyok túl kockázatvállaló, öreg vagyok én már ahhoz.

2023. nov. 23. 13:33
 43/47 anonim ***** válasza:
30%

"Szállj le a magas lóról, haver!"

1.Nem vagyunk haverok, a stílusod okán nem is leszünk.

2.Nálam nincs "magas ló", csupán tények.

"állandóan az árfolyamokat figyelem és stresszelek, hogy mikor mi hogyan mozdul."

Én nem stresszelek, ez játék. Kikapcsolódás. Játék, ami pénzt hoz. Szabadságot, függetlenséget ad. Megfizethetetlen.

2023. nov. 23. 14:10
 44/47 anonim ***** válasza:
57%

Neked lehet játék. Nekem a játék az, aminek nincs tétje, aminél ha veszítek, a pénzem ugyanannyi marad.

Érdekes, hogy te szólod le a stílusomat, közben pedig úgy írsz, mintha te volnál az atyaúristan, hogy pénzből pénzt tudsz csinálni és lenézed azt, aki munkával szerzi a pénzt.

Erről a victory módszerről meg szakadj már le, mert NINCS olyan módszer, amivel kockázat nélkül rövid távon meg tudod duplázni a pénzed.

2023. nov. 23. 15:13
 45/47 anonim ***** válasza:
24%
Az a baj, hogy a vérprofik általában tudomásul veszik, hogy mindenkinek más az élethelyzete és attól, hogy valakinek nincs ideje, energiája, kedve, vagy tudása megtanulni a komolyabb befektetéseket és ezzel "pénzt keresni", az nem jelenti azt, hogy valaki pénzügyi analfabéta, avagy az értelmezésemben rosszul gazdálkodik. Utóbbi csoportnak való az állampapír, mert még ez is biztosabb, mint a számlán parkoltatott pénz, ami csak veszít az értékéből. Kár egymásnak esni, nekem pl. teher az, ha meghatározott időközönként (tök mindegy, hogy napi, heti, havi, stb.) le kell ülnöm kötelezően foglalkozni a befektetéseimmel. Elég a bevételeinkkel, költéseinkkel, megtakarításainkkal, stb. a munkám és család mellett. Valószínű nem is leszek kőgazdag emiatt soha, de én megelégszem azzal az életszínvonallal is, amin élünk. Meg az állampapír hozamával is. :) Szóval kár szétrollkodni, valakinek fekszik a befektetősdi, annak elismerésem. Másnak más fekszik, de szerencsére nem ez határozza meg az embert magát.
2023. nov. 23. 18:12
 46/47 anonim ***** válasza:
0%
Usaban mindenki hitelt tartozassal rendelkezik, mégsincs náluk inflációa többi orszaghoz képest.
2023. nov. 23. 18:52
 47/47 anonim ***** válasza:
24%

Így van, és ezt valamiért a szűklátókörű vérprofik nem képesek megérteni.

nekem többet jelent, hogy évi 1x nézek rá a befektetésekre, mint a potenciálisan nem realizált 5-10% haszon. Többet keresek azzal, hogy csinálom a dolgom, máskor pedig kipihenem magam. Sose leszek olyan okos, mint az a szűk kör aki a világ befektetéseinek több mint felét kezeli, tehát jobb ha nem erőlködök.

Azért ez nincs így, hatalmas dollár infláció van, és hihetetlen sok pénzt nyomtatnak.

2023. nov. 23. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!