Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért rossz az állampapír?

Miért rossz az állampapír?

Figyelt kérdés

Kaptam a bankomtól egy levelet amiben részletezték, hogy a kormány utasításba adta, hogy tájékoztassák az embereket, hogy van ám állampapír lehet venni! Mert az jobb mint ha csak úgy lenne a pénz.És pénzügyi tudatosság!!!

Na most én úgy vagyok vele, hogy minden amit tukmálni kell az alapból rossz és ha olyan jó lenne akkor már lenne nekem.

Fogalmam nincs mire jó ez az állampapír, csak dobálóztak a kamatokkal, hogy akár évi 14%-ot is hozhat.

Tehát what is the catch?

2023. nov. 22. 05:49
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
22%

“Te viszont rosszul jársz, ha nem veszel.”

Ez az évtized vicce.

Én például nem szoktam lehajolni a sárban/kutyaszarban csillogó ötforintosért. Úgy látszik, te igen.

2023. nov. 22. 10:40
 22/47 anonim ***** válasza:
63%

Igazából pont olyanoknak való, mint a kérdező... Aki nem ért a befektetésekhez, annak egy tökéletes, biztonságos befektetési forma, nem értem miért kell savazni.

Az államnak nyilván az az érdeke, hogy nála pihentesd a pénzedet és ne máshol, ezért "tukmálja" és ezért hozta az az intézkedést a bankokkal kvázi szembe menve, hogy tájékoztatniuk kell az ügyfeleket arról, hogy van ám kedvezőbb opció, mint náluk tartani a megtakarításaidat. Nincs előnye, vagy hátránya, ez egy papír, amit megveszel, cserébe szinte tartja az értékét a pénzed, ennyi. Ha szükséges van rá, eladod.

Én úgy sejtem, hogy 1-2 év múlva hátráltatni fogják valamilyen formán az idő előtti kifizetéseket, de ez csak saját spekuláció. Ez hátrány lehet esetleg, HA lesz ilyen.

2023. nov. 22. 10:49
 23/47 anonim ***** válasza:
19%
Attól rossz hogy te pénzügyi analfabéta vagy.
2023. nov. 22. 12:22
 24/47 anonim ***** válasza:
76%

Azért jó látni, hogy volt 1-2 értelmes válasz is.

Nagyon alacsony kockázatú befektetés, ami a magas infláció miatt most jól hoz. Amivel tud trükközni a kormány, az az, hogy jelenleg ha lejárat előtt akarod forinttá tenni a papírt, akkor 1%-os árat fizetsz érte. Ezt bármikor megemelheti a kormány és akkor kevesebbet fog hozni ha idő előtt visszaváltod. Persze ha megváros a futamidő végét akkor nem fizetsz semmit.

Rövid távra ott a Diszkont Kincstárjegy de ennek nem olyan jó már a hozama, persze nem rossz. Ez akkor jó választás ha tudod, hogy 1-2 éven belül kell a pénz és tartasz tőle h megemelik a visszaváltás díját.

Egy magán embernek aki nem akar foglalkozni sokat a befektetéseivel, az állampapír egy nagyon alacsony kockázatú befektetés.

2023. nov. 22. 13:29
 25/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Volt aki értelmesen válaszolt!
2023. nov. 22. 16:44
 26/47 Dzsonszi ***** válasza:
32%

Na a kormány kicsit kavart az egészen, ugyanis az új PMÁP sorozat hibrid kamatozású lesz, 9,9%-os kezdőkamattal, ami jelentősen elmarad az eddig hypeolt 18%-os inflációkövető PMÁP-tól.

Ha még november 29-ig bevásárolsz a 2033/I PMÁP-ból az továbbra is inflációkövető lesz tudomásom szerint.

2023. nov. 23. 06:53
 27/47 anonim ***** válasza:
22%
#26 Most olvastam a hírt. Hát a jó édes anyukájukat! Mondjuk ettől a mocskos tolvaj kúrmánytól mit is vár az ember...
2023. nov. 23. 08:39
 28/47 anonim ***** válasza:
71%
Nem kötelező megvenned ha nem akarod...
2023. nov. 23. 08:49
 29/47 anonim ***** válasza:
22%

@27

Semmi gond, milliónyi jobb lehetőség van, ha az embernek van tőkéje. Mint ahogy korábban is.

Ezek a papírok eddig is csak a pénzügyi analfabétáknak voltak jók.

2023. nov. 23. 08:59
 30/47 anonim ***** válasza:
65%
#29 Kérlek mesélj, hogy milyen befektetés van, ami hasonló hozamot biztosít számottevő kockázat nélkül?
2023. nov. 23. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!