Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért rossz az állampapír?

Miért rossz az állampapír?

Figyelt kérdés

Kaptam a bankomtól egy levelet amiben részletezték, hogy a kormány utasításba adta, hogy tájékoztassák az embereket, hogy van ám állampapír lehet venni! Mert az jobb mint ha csak úgy lenne a pénz.És pénzügyi tudatosság!!!

Na most én úgy vagyok vele, hogy minden amit tukmálni kell az alapból rossz és ha olyan jó lenne akkor már lenne nekem.

Fogalmam nincs mire jó ez az állampapír, csak dobálóztak a kamatokkal, hogy akár évi 14%-ot is hozhat.

Tehát what is the catch?

2023. nov. 22. 05:49
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
20%

@30

Te hozamnak tekinted azt, ami már majdnem megközelíti a valós infláció negyedét?

2023. nov. 23. 09:56
 32/47 anonim ***** válasza:
12%
meg kell duplázni forexen victory-módszerrel
2023. nov. 23. 09:57
 33/47 anonim ***** válasza:
69%

Persze. Forex, tőzsde, bitcoin és hasonlók. Hogyne.

Mondom számottevő kockázat nélkülit mondj! Olyat nem tudsz!

2023. nov. 23. 10:27
 34/47 Dzsonszi ***** válasza:
0%

Mondjuk ez a 9.9% elég karcsú a "beígért" 18%-hoz képest. Én ha nagyon biztosra is akarnék menni, akkor már lehet inkább vennék S&P 500-at legalább részben.

2023. nov. 23. 10:38
 35/47 anonim ***** válasza:
22%

@33

A legnagyobb kockázat te magad vagy.

A hozzáértésed vagy annak hiánya.

Ez pedig semmi mástól nem függ, egyedül tőled.

Egy pénzügyi analfabéta maga a full kockázat.

Egy másik ember, aki hajlandó és képes tanulni a pénzügyekről, lényegében kockázatmentesen tud akár forexen is kereskedni. A kockázatot ugyanis nem kerülni kell, hanem megtanulni kezelni.

Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy kockázatmentes dolog Suzukit vezetni, s full kockázatos Lamborghinit. Rád ez lehet, hogy igaz. Rám nem.

2023. nov. 23. 10:46
 36/47 anonim ***** válasza:
8%
meg kell duplázni forexen victory módszerrel, az kockázatmentes
2023. nov. 23. 10:49
 37/47 anonim ***** válasza:
35%
#35 Nem mindenkinek való a kockázat. Én pl. túlstresszelem magam miatta, nekem nem való. Próbáltam a tőzsdét anno, kis pénzzel, nem buktam rajta, de sokszor voltam negatív pozicióban és nekem az az ideg nem kell.
2023. nov. 23. 11:24
 38/47 anonim ***** válasza:
3%

nincs kockázat, azért hívják victory módszernek

victory=győzelem

2023. nov. 23. 11:29
 39/47 anonim ***** válasza:
20%

@37 Írtam bárhol is, hogy mindenkinek való?

Gyári munkásokra is szükség van, meg szállodai takarítókra. Meg szakácsokra is. Kinek mi.

Lamborghini sem való mindenkinek, meg világkörüli hajóút sem.

Van akinek a bicikli is sok.

Mindenki maga választja meg, hogy milyen életet akar élni.

Nekem nem jutna eszembe állampapírt venni, az nem az én pályám. Mint ahogy a Dacia meg a Suzuki sem. Meg a gyári munka sem, de semmi olyan hely, ahol főnök van és fix munkaidő.

Ellenben, van nagyon sokféle részvényem, meg daytrade és skalp a forexen. Előtte soha nem csináltam pénzt ilyen könnyen. Nekem ez hobbi. Rengeteg szabadidővel és luxus életmóddal. Igen, ez nem való mindenkinek. Ennek meg kell fizetni az árát. Tanulni kell érte, tanulni, tanulni, tanulni, gyakorolni, gyakorolni, majd élvezni az eredményt.

Van akinek ez nem jó, neki főnök kell, ostorral, meg túlóra, mert ezek nélkül nem képes pénzt csinálni. Én nem cserélnék vele, de valószínűleg ő sem velem, hisz az én életmódomért tenni kell, nem elég csak órabérben ellébecolni.

Egyébként a legnagyobb kockázat tudás nélkül, cél nélkül, vagyon nélkül, napról napra, hónapról hónapra élni, s huszadikán már számolni a pénzt, hogy "jajj, már megint nem lesz elég"...

2023. nov. 23. 11:38
 40/47 anonim ***** válasza:
0%

Hogy jó -e vagy nem, azt mindenkinek magának kell eldöntenie egyénileg.

Megnézed mennyi hozamot ígér, milyen kötöttségek/költségek vannak a lejárat előtti visszaváltáshoz kötve, milyen adóvonzatai vannak és ugyanezt megnézed más opcionális befektetési lehetőségeidnél is.

Ezt a munkát helyetted más nem tudja elvégezni.

2023. nov. 23. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!