Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha van 7 millió ft önerő meg...

Ha van 7 millió ft önerő meg nettó 300 ezres fizu, akkor reálisan egy nagyvárosi lakásra felvehetek hitelt?

Figyelt kérdés

2023. okt. 6. 17:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
91%
Az azt jelenti, hogy anélkül nem lehet a bírálatot sem elvégezni. De a törlesztőrészlet jövedelem aránytól függ, hogy mennyit kaphatsz.
2023. okt. 7. 09:38
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 éve vettem lakást nagyvárosban 14 millióért és nem egy lyukat mert 54 négyzetméter amit én egyedül is sokszor nagynak érzek. De a lényeg 4 millió volt az önerő és 10 milliót vettem fel és akkor a havi fizum 230-240 körül volt most jobb hónapban 340. A Bank a bírálatnál nem csak azt nézi hogy mennyi a havi béred hanem azt hogy a cég ahol dolgozol mennyire stabil én pl egy nagy cégnél dolgozom mindenki ismeri világ márka. Nem volt olyan jó a fizum de van éves bónusz cafeteria minden hónapban + már 12 éve ennél a nagy cégnél dolgozom. A lakás pedig az értékbecslő szerint jó helyen van olyan közepes besorolású volt tehát a Bank látja hogy 12 éve határozatlan a munka szerződésem stabil cégnél dolgozom minden hónapban érkezni fog a fizetés és nem egy lerobbant lakást akarok megvenni naná hogy meg adja a hitelt valószínűleg te is meg fogod kapni.
2023. okt. 7. 12:18
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

"Én nemtom, az OTP hivatalos tájékoztatóját kikerestem, ez áll benne:

"A hitel igényléséhez Önnek vagy adóstársának rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 154 000 forintot.""

LAKÁShitelre írja?

Lehetni lehet, tedd be a kalkulátorba és nézd meg, mennyi jön ki.

Kis összeget kis törlesztővel olcsó lakásra enged csak.

[link]

2023. okt. 7. 14:11
 24/36 anonim ***** válasza:
78%

20: Max. 13 milliót enged erre a fizetésre adni, tehát 25 M-s lakást nem tud venni.

[link]

Alsó hangon 3-4 M kell a költözésre illetékre, ügyvédre, konyhabútorra, lakberre, szállításra, azaz az önerő az MAXIMUM 4 M nála a 7 M-ból magára az ingatlan vételárra.

13 M-ra 20 év alatt vissza kell fizetni 28-30 M-t.

Ez azt jelenti, hogy havi 160 000-ből él 20 évig - plusz amennyit emelnek neki -, befagyasztja az életszínvonalát arra, hogy szerény a ruhatára, nem tud egy iskolát fizetni, gyerekvállalást betervezni, kutyát tartani, autót venni, fenntartani, nyaralni, étteremben enni, kizárólag közértből, komolyabb eü-beavatkozást fizetni, stb, stb.

2023. okt. 7. 14:25
 25/36 anonim ***** válasza:
45%
24 szerinted 20 évig ennyi marad a fizetése? Inkább ne adj tanácsot.
2023. okt. 7. 16:18
 26/36 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem, ha még a hitelkalkulátorokat sem tudod használni önállóan, akkor ne erőltesd a hitelezést
2023. okt. 7. 20:55
 27/36 anonim ***** válasza:

Hétfőtől jelentős kamatcsökkentés várható az összes bankban a lakáshiteleknél a THM PLAFON bevezetése miatt, ezért érdemes újrakalkulálni a kért hitelösszeget.

Elvileg megoldható az elképzelésed, de érdemes lenne 25M Ft alatti ingatlanokat nézni két okból. Az önerőd sem sok egy 25M Ft-os ingatlanhoz viszonyítva és a kb 18-19M Ft hitel sem kevés a 300E Ft-os fizetéshez viszonyítva, bár tény, hogy a JTM szabályokba beleférnél.

Ha csak 7M Ft-od van, akkor számolj még az illetékkel is, ami a vételár 4%-a és vannak induló költségek is, no meg be is kell rendezni a lakást, az se két fillér, így 1-2M Ft-ot le kell vonni az önerődből, az lenne a reális, úgy viszont már kevés lehet.

2023. okt. 8. 06:14
 28/36 anonim ***** válasza:
Az illetékre ha kér, kap 2 éves részletfizetést. A berendezéssel, felújítással lehet várni. Olyan ügyvédet kell keresni aki fél százalékért dolgozik, és a közjegyzői díjat el szokta engedni a bank, "akció" keretében. Összességében nekem az indulásnál nem ezek dobták meg a költséget, hanem hogy a bank kevesebbre becsülte az ingatlan értékét mint amibe került, magyarul a vártnál több önerőt kellett fizetnem. És állítólag ezt sokszor eljátsszák. Ezért nem szabad kicentizni.
2023. okt. 8. 09:39
 29/36 anonim ***** válasza:
75%
28-as, jelen esetben, ha 2 év halasztást kér a kérdező az illetékre, az a havi részlet mellett olyan nagy teher lesz, hogy nem marad pénze élni, ezért jobb stratégia, ha félreteszi az önerőből és kifizeti egyben. Igen, az is nagy probléma szokott lenni, hogy alulértékeli a bank a lakást, ilyenkor több önerő szükséges, ezért is írtam, hogy jobb lenne 25M alatti ingatlanokban gondolkodni, mert ahhoz arányaiban jobb a 6-7M Ft önerő. Induó költség lehet az ügyvédi díj mellett pl egy tisztasági festés, és a közjegyzői díjat is csak részben térítik a bankok. (Hitelközvetítő vagyok, ismerem a lehetőségeket)
2023. okt. 8. 12:59
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Lehet simán, csak igazoltatni kell egy kicsit magasabb nettót.
2023. okt. 13. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!