Ha van 7 millió ft önerő meg nettó 300 ezres fizu, akkor reálisan egy nagyvárosi lakásra felvehetek hitelt?
Nettó 300?
Minimálbérre nem szokás hitelt adni.
Ennyire kevés információból nehéz a kérdésre választ adni:
- Milyen értékű ingatlanról van szó?
- Nem lenne semmilyen más törlesztés, amit ezen kívül még havonta fizetni kell?
Bankban lehet kérni Előbírálati igazolást, ami nem kerül semmibe. Előtte az ügyintézeshez érdemes kérni egy munkáltatói igazolást a munkahelyen. Legalább lesz egy támpont, hogy milyen árkategóriában lehet nézelődni.
"Minimálbérre nem szokás hitelt adni."
Milyen minimálbér? 150 vagy mennyi a minimálbér te kasu. Még a garantált bérminimum is nettó 200, az én nettóm efölött van. Havi 150 ezres törlesztőt simán bevállalnék, semmi más hitelem nincs. És nem pesti 50 milliós lakás a téma, vidéken 25 millióért van már. Csak még nem jártam körül a témát. Gondoltam mielőtt ténylegesen komolyan elkezdek keresgélni, itt is megkérdezem. Hitelkalkulátorokat is néztem, ott önerő megadás nincs, így nemtom mennyire valid, és mivel még nincs konkrétan kigondolva, ezért bankhoz se fordulok semmi előbírálat meg ilyesmihez. Gondoltam egy ilyen egyszerű kérdést csak ki szabad irni anélkül, hogy valami ökör elkezd pattogni sületlenségeket.
20% feletti önerő illik.
És akkor a beköltözés, (felújítás), bebútorozás sem lesz ingyen.
A kérdés az, hogy 150-ből hány év alatt dolgozod le csak a gigantikus lakáshitel KAMATOT (nem is a tőketartozást), és hogy a KAMAT nem több-e havonta, mint bérelni egy ugyanilyen ingatlant. Jelenleg nagy hitellel anyagilag nem éri meg lakást venni.
Természetesen igen, hiszen van akár 15 négyzetméteres lakás is a külvárosi részeken, ahol olcsóbbak az ingatlanok és akár 8 millióból is meglehet, azaz hitel nélkül.
Ezért lenne érdemes először átgondolnod mit szeretnél és annak függvényében feltenni a kérdést, mert sokféle lakás létezik és szintén sokféle környék.
Ja igen, csak hogy egy kis adalék infót mondjak: 7M forint jelenleg állampapírban hozna havi 100k forintot.
Ebből pedig bérelni is tudsz. És megtakarítani. Stb. Érted mire célzok.
Most nem jó üzlet hitelt felvenni. Nagyon magasak a kamatok.
Egyébként a nettó 300ezer nem valami sok. Ebből még hitelt fizetni, nem valami jó kilátás az életre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!