Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A városi és nagyvárosi emberek...

A városi és nagyvárosi emberek többségének miért nincsen pénzze? Tehetnek róla?

Figyelt kérdés

Aktív dolgozókra vagyok kíváncsi, ahol a háztartásba mindkét fél dolgozik. Betegséggel/halállal kapcsolatos dolgokra nem vagyok kíváncsi, mert az magától értetődő, hogy miért kerül valaki rossz anyagi helyzetbe. Ha valaki egyedül neveli a gyerekét annak is érthető a szegénysége.

Itt azokra vagyok kíváncsi akik aktív dolgozók. Nem betegeskednek, nem élnek fogyatékosággal, nem kell beteg rokont/ismerőst/házastársat ápolniuk. Városban vagy nagyvárosban laknak, sok munkalehetőség van a környékükön.

2023. okt. 6. 10:54
A kérdező szavazást indított:
Igen, tehetnek róla
Nem, nem tehetnek róla
29 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

A “van pénze” azt jelenti, hogy a nettó vagyonán belül a pénzeszközállomány nagyobb mint nulla? A “nincs pénze” pedig azt hogy nulla a pénzeszközállomány?

Szerintem valamennyi pénze mindenkinek van… sőt a legcsóróbbakat kifejezetten az jellemzi hogy csak némi pénzből áll a vagyonuk.

Szóval jó lenne pontosítani a kérdést.

2023. okt. 6. 11:02
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
A falusiaknak van?
2023. okt. 6. 11:14
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Feltételezem, sok embernek van pl lakáshitele, amire folyamatosan figyelni kell, hogy mindig legyen tartalék. Így minden máson igykeznek spórolni.
2023. okt. 6. 11:22
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
Én azt gondolom, hogyha a körülmények tényleg azok, amire te kérdezel, vagyis se betegség se semmi hártrányos tényező nincs a képletben, akkor valóban az egyén okolható ezért. Könnyebb szidni a kormányt, amiben sokszor van igazság, de mindent erre fogni meg a körülményekre nem egészséges. Valamilyen szinten egy egeszséges embernel ki kell tudni hozni a maximumot magából, ha kevés a pénz, kompromisszumot kell kötni, kevesebbet költeni, tanulni, félretenni, plusz munkát vállalni akár maszekba stb, hétvégi munka..... tudatosan költekezni, kiszámolni, hogy miből mit engedhet meg magának, félretenni váratlan kiadásokra. Nehéz pénzügyileg tudatosan élni, ez is valós, de el kell kezdeni valahogy.
2023. okt. 6. 13:35
 5/13 anonim ***** válasza:
17%
A szegény tehet arról, hogy szegény! De azért ez ennél összetettebb.
2023. okt. 6. 13:43
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Ez egy sugalmazó kérdés, és még az sem teljesen világos, mit akarsz sugalmazni. Én pl. városban élek és jelenleg épp annyi pénzem szokott lenni amiből havi szinten be tudom fizetni a törlesztőket, a rezsi számlákat, tudok venni enni. Ennyi és nem több, alapvetően nem panaszkodhatok, mégis sok minden van amire nem csak szeretnék, hanem muszáj lenne áldozni, de nem tudok, mert nincs miből. Most akkor nekem van vagy nincs?

Részben, mondjuk 50%, én vagyok a hibás, részben a körülmények, az infláció, mások befolyása... amiket preventív módon szintén tudtam volna kezelni, és akkor most nem lennék itt. Én szívesen kimondom hogy 100%-ban az én hibam de az sem segít, nem lesz tőle jobb, vagy rosszabb. Meg kell oldani, oszt' kész.

2023. okt. 6. 15:16
 7/13 anonim ***** válasza:
37%

vótmá

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

Beragadt nálad a lemez, vagy mi a baj?

2023. okt. 6. 15:41
 8/13 A kérdező kommentje:
7-es pontosítottam a kérdést :).
2023. okt. 6. 15:52
 9/13 anonim ***** válasza:
40%
Kérdés jelentve.
2023. okt. 6. 16:20
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyi én Budapesten élek és egyedül lakok kb havi 300 at költök a lakhatásra, kajára (naponta főzök magamnak)és ruhára összesen

Mindezt úgy hogy szerencsém volt és jó pénzért kaptam jó lakást.

De ebbe a 300 ba nincs benne nagyobb költés mint fogorvos, telefon autó stb és megtakarítás sem.

Nekem szerencsém van mert 300 nál jóval többet viszek haza de az emberek többsége kb ennyit keres.

Ha van párod kicsit jobb a helyzet mert a lakhatás nem lesz 2x drágább, de ha van gyereked akkor megint csak alid marad pénzed a hónap végére.

A “tehet -e róla” az ilyen igen is meg nem is. Nem lesz mindenkiből informatikus, orvos és egyéb, egyszerűen van aki nem alkalmas ezekre a jól fizető pályákra. Plusz a háttér is sokat számít, mert egy szegény családból nehezebb kitörni.

Ugyanakkor sokan élnek tanult tehetetlenségben, azaz sajnáltatják magukat de egy szalmaszálat nem tesznek keresztbe azért hogy jobb legyen

2023. okt. 6. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!