Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha van 7 millió ft önerő meg...

Ha van 7 millió ft önerő meg nettó 300 ezres fizu, akkor reálisan egy nagyvárosi lakásra felvehetek hitelt?

Figyelt kérdés

2023. okt. 6. 17:13
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
79%

Nettó 300-ból 150 részletfizu neked belefér?

Aztán megélni miből tervezel?

2023. okt. 6. 19:15
 12/36 anonim ***** válasza:
24%
Az önerőd elég lehet de a fizud necces. Kérjél előbírálatot egy pár banktól.
2023. okt. 6. 19:26
 13/36 A kérdező kommentje:
A fizum emelkedik majd, én direkt a mostanit írtam, mert ez a mostani, a legrosszabb eset. Nekem senki ne mondja, hogy mások sz.rrá veszik a hiteleket minimálbérrel, a nettó 300 meg kevés. Nagyn el vannak sokan tévedve, bár itt gyk-n minden nagyokos kétmilliót keres, valójában vidéken a diplomás fizu ennyi. Egy mérnök se keres nettó 500-nál többet hiába veritek magatokat erre.
2023. okt. 6. 19:40
 14/36 anonim ***** válasza:
34%
Nem vesznek fel hitelt minimálbérrel, plane nem ekkorát.
2023. okt. 6. 21:09
 15/36 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem senki ne mondja, hogy mások sz.rrá veszik a hiteleket minimálbérrel"

Ezt lefordítod nekem? Nem értem.

2023. okt. 6. 22:18
 16/36 anonim ***** válasza:
59%
Ha találsz 8-10 M környékén lakást, akkor igen.
2023. okt. 6. 22:24
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Én kicsit kevesebb önerővel és kicsit több fizuval vettem lakást pár éve, a különbség az volt, hogy akkor a fizum kb jónak számított, míg azóta jelentős emelkedés volt a fizetésekben és már nem számít ez túl jónak. De megpróbálni akkor is meg kell. Mármint az előbírálatot. Adóstárs sztem biztos kelleni fog.
2023. okt. 7. 03:14
 18/36 A kérdező kommentje:

Én nemtom, az OTP hivatalos tájékoztatóját kikerestem, ez áll benne:

"A hitel igényléséhez Önnek vagy adóstársának rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 154 000 forintot."

Sztem ehhez képest a jelenlegi nettó 300-am egész korrekt. Tudom itt gyk-n az anonim kommenthuszárok 2 millió nettót keresnek, és fel sem bírják fogni, csak nyomják tovább a h.lyeséget. Vidéken ez ÁTLAG FELETTI fizu, ha nem a Dunántúlon laksz, hanem a Tiszántúlon. Ember, hivatalban tisztviselők keresnek ennyit, egy csoportvezető is alig kap többet jogász diplomával is. Akkor itt senkinek nem adnak a ti logikátok alapján hitelt, vagy mi van? A segédmunkas, szakmunkás stb meg napi bejelentéssel keres csak többet, vagyis ők meg emiatt nem hitelképesek. Ezt nem bírjátok megérteni, ti azt hiszitek, hogy csak mert be van kamuzva a 450 es átlag bruttó fizu (ami nettóba amúgy szintén kb ennyi), mindenki félmilliókat keres. Onnan Pestről könnyen okoskodtok, gyertek le akkor Szabolcs vagy Borsod, de még Hajdu megyébe is nyugodtan. Nemtom miért ezen van fennakadva mindenki.

2023. okt. 7. 07:20
 19/36 anonim ***** válasza:
82%
De hát menjél már be egy bankba ahelyett hogy itt osztod a népet. Csak lehetőleg ne az otp-be mert arra kemény milliókat fogsz ráfizetni.
2023. okt. 7. 07:59
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy 25 milliós lakásról beszélünk, akkor bár elég necces, de kijöhet a matek. Én is azt javaslom, hogy menj be a legolcsóbb bankba. Az MNB kalkulátorán nézd meg hol kapnád a legolcsóbb fogyasztóbarát hitelt.
2023. okt. 7. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!