Mennyi törlesztőt érdemes bevállalni havonta ha nettó 460 ezer forintot keresek?
Figyelt kérdés
Összegyűlt egy kézzel fogható mennyiségű önerőm, és jövő év közepe fele amikor lejár az albérletem szerződése, már egy saját lakásba szeretnék beköltözni.
Jelenleg még nem néztem sem az ingatlanokat, kezdetben egy másfél szobás lakásban gondolkodom, aztán majd meglátom, hogy mi jön össze.
Ilyen nettó bérből mennyi az, amit érdemes törlesztőre fordítani? (Tudom az lenne az ideálisabb, ha minél kevesebb, de kb mennyi?)
2023. szept. 17. 15:14
1/11 A kérdező kommentje:
(Jelenleg havi 100-at fizetek az albérletre ami könnyen belefér, azonban a bérlő emelni akar legközelebb, ezért is tervezem azt, hogy akkor már inkább a saját törlesztőmet fizetném).
2023. szept. 17. 15:15
3/11 anonim válasza:
Mennyi az a szemmel látható önerő?
4/11 anonim válasza:
Milyen a családi háttered?
Ha bármikor haza tudsz menni a szülőkhöz, akkor én akár 200.000 forintot is bevállalnék, ha az a minimum egy garzonhoz.
Ha nem áll mögötted senki, akkor nálam is max a 100.000 forint amit eddig albira költöttél.
5/11 anonim válasza:
Nem tűnik reálisnak ennyi pénzből lakást venni.
6/11 anonim válasza:
Havonta max 140 ezres törlesztőt vállalnék be 460 ezres fizu mellett.
8/11 anonim válasza:
Ne haragudj, de ez miért függ másoktól? Csak te tudod mennyit költesz és mennyi marad zsebben egy hónapban. Kizárólag ettől függ, mennyi hitelt érdemes/szabad felvenned, másképp bank viszi a házat.
10/11 anonim válasza:
Ezt neked kell kiszámolni, te tudod milyen lakásban gondolkozol, milyen rezsivel, milyen életvitelt élsz, milyen megtakarítást akarsz képezni havonta stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!