Mekkora lakás hitelt havi törlesztőt érdemes bevállalni nettó 300 illetve nettó 550 összejövetelem/család esetén, hogy ne kelljen rettegni tovább az "bármikor elveheti a bank házunk" és a "mit adok enni a két gyereknek" gondolatoktól?
Annyit, amennyit pluszban még félre is tudtok rakni megtakarításként. Pl.: ha 60 a törlesztő, legyen még szabad 60, ami eltehetsz.
Legjobb ltp-ként, és akkor még közel kamatmentes hitel is elérhető az arra adott állami támogatás révén.
Tegyük fel, 4 ember, netto 550 ezer ft bevetel.
100.000 ft fejenkent. Normalis szinvonal. Tehat marad 150.000 ft.
Kerdes, hogy hol vennel lakast, csaladi hazat? Milyen arba mennek.
Nagy ökölszabály szerint olyan 20-25%-ot szoktak mondani max.
A 300 eFt-os kereset 4 főre- nagyon kevés, így annak hiába lenne 60 eFt a 20%-a, szerintem én ezt nem vállalnám be...
Inkább úgy közelíteném meg, hogy MIELŐTT hitelt veszek fel, fél évig mennyi az a minimum összeg, amit félre tudok tenni gond nélkül, lemondás nélkül stb.
Na ez az összeg legyen a MAXIMUM a hitel törlesztőjéhez :)
Nekem valahol ez legfeljebb 10% lenne, pedig magas havi keresetem van és egyetértek az előzőekkel- kell valamennyi vésztartalék is (nem olyan nagy baj, ha van mellette LTP vagy 1-2-3 havi törlesztő "eldugva vésztartaléknak).
Felelőtlenül ne. Üljetek le, számoljatok, beszélgessetek
Mi ketten a feleségemmel összesen 450 ezret keresünk. Van két gyerekünk és egy lakáshitelünk. Mi havi 50 ezret fizetünk (ezt mertük bevállalni).
Ha egyikünk munkanélküli lenne akkor összehúznánk a nadrágszíjat de nem dőlnénk be.
Senki sem szuletik penzugyi zseninek.
Nem kell senki velemenyet megfogadnod.
Bar, valoban vannak hasznos gondolatok itt.
Miert ne vallalhatnal gyereket?
Nyugodtan, ha ugy erzed, de elotte ismerd meg magad, illetve a parod is ugyan igy. Ismerd fel az igenyeidet.
Irde le egy papirra, hogy mennyi megy el havi szinten etelre a rezsi es a hitel mellett.
Forumokon siman lesz olyan ember, aki leirja, hogy mennyibe van egy gyerek havi szinten.
De szerintem te is feltudod merni.
Ird le, hogy anyagilag mi lehet a legnehezebb idoszak? Allas elvesztese, egeszseg romlas? A gazdasagi kornyezet, ahol elsz, mennyire biztonsagos? Van e munkalehetoseg, illetve mennyiert?
Ugyan igy azt is ied le, hogyan novekedhetne a beveteled? Stb.
Pozitiv, negativ dolgokat esemenyeket.
Amikor belevagtatok a hitelbe, csaladba, akkor is nyomon kovetheted a havi kiadasokat. Mondjuk ez sok onfegyelmet, kitartast igenyel.
Mindig a megoldasra, lehetosegekre koncentralj es az agyad ehhez fog alkalmazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!