Érdemes 1 évre abbahagynom a sulit, hogy tudjak menni diákmunkára és evvel kisegítem a családomat az anyagi csődből?
hagyd csak abba és ha kaptok valamilyen támogatást akkor azt is megvonják
iskola mellett is lehet dolgozni,még senki sem halt bele,de szerintem 15évesen nem is találnál munkát
a mai világban nem lehet ugrálni. törvények mondják meg mit tehetsz és mit nem.
a saját vélrményem nem írhatom le, mert brutális
Rendes vagy, hogy segíteni szeretnél a családodon, de ez az elképzelés nem kivitelezhető. Nem tudom, hogy most hány éves korig tart a tankötelezettség, de 15 évesen még tuti, hogy benne vagy, tehát nem hagyhatod ott a sulit. A másik, hogyha otthagyod, akkor megszűnik a tanulói státuszod, tehát diákmunkát sem vállalhatsz.
Majd ha betöltöd a 16-ot, akkor mehetsz suli mellett diákmunkára, és azzal keresel egy kis plusz pénzt, de egyenlőre nem tehetsz semmit.
A 3. válaszoló: Az a diák aki 2012. nyarán vagy később végez az általános iskolával, az a 16. születésnapjától nem tanköteles.
4. válaszoló: 16 éves kortól lehet dolgozni (bárkinek)
Diákmunkára csak az mehet aki bizonyítani tudja, hogy Nappali tagozaton tanul.
15. életév betöltésétől szülői beleegyezéssel és CSAK iskolaszünetben, 16. életév betöltésétől még az sem kell.
Amennyiben Iskolaszövetkezeten (diákmunka-közvetítőt) keresztül tudsz elhelyezkedni, akkor többen vihetsz haza nettóban (hiszen csak az adót/SZJA/ vonják tőled), míg ha a Szövetkezetek kikerülésével vállalsz munkát, akkor kevesebben vihetsz haza (hiszen minden járulékok levonnak /TB, nyugdíj, munkaerő-piaci járulék, SZJA/), viszont nagyobb a biztosítás.
Szóval ha még nem vagy és nem idén töltöd a 16-ot, akkor mindenképpen kell szülői beleegyezés ahhoz, hogy dolgozhass, de csak a nyári szünetben vállalhatsz munkát! Ha viszont idén töltöd a 16-ot akkor várd azt meg, és akkor szülői beleegyezés nélkül is vállalhatsz munkát!
Az iskolát semmi képpen ne hagyd ott, hiszen akkor elveszítitek a Családi pótlékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!