Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerinted ez pénzszórás volt...

Szerinted ez pénzszórás volt ez a hónapom, vagy egész olcsón megúsztam?

Figyelt kérdés

Barátnőm kisebb költségekbe beszáll, de főként én állok mindent, mivel ő még tanul. Együtt élünk. Ezekre költöttem:

- esküvőn voltunk

- sokat kirándultunk, balcsira jártunk, kb 100e forint ment el benzinre

- rezsi/hitel/kköltség 150 ezer

- elmentünk wellnesezni pár napra

- elmentünk fesztiválozni

- elvittem vacsorázni a páromat 2x egy jobb étterembe

- két szülinapi ajándék volt nagyobb összegben

- plusz az élelmiszer

- heti 1 kajarendelés/készétel vásárlás 2 főre

- kondibérlet + digitális rezsi (netflix, hbo, spotify)

A teljes hónapom így 530 ezer forintba került. 830-at keresek.

Ahhoz képest mennyi mindenre kellett költeni ebben a hónapban, szerinted pénzszórás volt ennyit költeni, vagy olcsón megúsztam?

2023. aug. 30. 21:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem pontosan tudod, hogy pénzszórás volt.
2023. aug. 30. 21:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező nem arra kíváncsi, hogy pénzszórás-e a programtáblája, hanem hogy megúszhatta volna-e ezeket olcsóbban. Őszintén, szerintem nem, sőt. Két dolog van itt számszerűsítve, ha azt kivonom, akkor már csak 280 ezer marad. Abból szerintem nem mondok sokat, ha az "ajándékozások" és a kaja 180 ezer. 100 ezerből ennyit szórakozni (wellnes + fesztivál) szerintem nem sok.
2023. aug. 30. 21:14
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
"mindenki a saját szintjén nyomorog"
2023. aug. 30. 21:17
 4/13 A kérdező kommentje:

#2: Igen, erre gondoltam.

#3: Ezt kifejted?

2023. aug. 30. 21:25
 5/13 krwkco ***** válasza:
89%

Van kifizetett lakásod, autód, 6 hónapnyi tartalékod és sok időd a nyugdíjig?

Ha igen, akkor éltél egy kicsit. Tedd félre a 200 ezret és ne törődj a továbbiakban ezzel a jó kis nyári hónappal. :-)

2023. aug. 30. 23:28
 6/13 anonim ***** válasza:
34%
Hogy keresel 830-at?
2023. aug. 31. 08:52
 7/13 anonim ***** válasza:
43%

Bocs, de ti mikor dolgoztok?

Ennyi balcsi meg wellness meg kiruccanás. Engem fel sem dobna.

Nekem bőven elég 2-3 havonta egy welness hétvége. Fesztivál max 2 egy évben. Jó ám otthon dögleni egy fix két napot egyik hétvégén egy hónapban.

Igen, elveritek a pénzt, de ez nekem nem újdonság, hiszen a magyar lakosság 90%-a pénzügyi analfabéta.

Ennyit keresnék mint ti...

2023. szept. 1. 11:23
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy ha nem lenne analfabéta tudnà hogy a magyarországi netbankok többségében van költési elemzés és ott egyből kiderül ha valamire sok pénz megy el 🤭
2023. szept. 1. 11:37
 9/13 A kérdező kommentje:

#7: Fesztivál egy szombati nap volt. Esküvő detto. Wellness is arra esett, 1 szabi kellett hozzá..

Miért lennék pénzügyi analfabéta? Mert ahelyett, hogy otthon ülök a pénzemen fiatalként inkább élni szeretnék?

Lakáson van még hitel 3 évig, van hitelmentes 4 éves autóm és kb 10-12 havi tartalékom.

28 éves vagyok

2023. szept. 1. 12:52
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
Akkor tuti NER-es vagy
2023. szept. 1. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!