Szerintetek pénzszórásnak számít ha naponta járok boltba és nem úszom meg a vásárlást 1000ft alatt?
A párom szerint pénzszórás pedig alapdolgokat veszek például:kenyér,tej,felvágott,főznivalók,tisztálkodók,tisztítószerek(mosogató,mosószer,súrolószer stb.),wc papír,szalvéta,pelenka,eü.betétek
Utóbbi időben nem csinálok nagy bevásárlást mert nem akarok előre többet költeni de végső soron úgy is elköltöm a pénzt csak apránként.Keveset költök magamra is mert nőből vagyok(sampon,testápoló,dezodor ilyenek).Ti hogy gazdálkodtok?Mit csinálhatok rosszul?
Írj listát! Mondjuk a hűtőajtóra. Ha valami elfogy, akkor ide fel lehet írni, hogy mi volt az.
Ne menj bevásárolni éhesen!
Ragaszkodj a listához!
A tisztítószereket és az alapvető élelmiszereket (liszt, cukor,konzerv, rizs stb.) érdemes havi egyszeri nagy bevásárlással elintézni. Illetve ha akciók vannak, akkor megvenni.
Gondolom azért sampon dezodor nem kell csak havonta-kéthavonta venni.
A pelenkát,betétet stb. veheted a DM-ben is például, s még spórolhatsz is rajta. (A nővérem a dm saját márkás pelenkát vette úgy, hogy beváltott egy 50 pontos kuponfüzetet, amiben van egy termékre 25 %-os kedvezményes kupon. Így a 4000 Ft-os pelenka rögtön csak 3000 lett.)
Így marad a mindennapi bevásárlásnál a kenyér, felvágott, zöldség-gyümölcs.
Ha veszel 2-3 féle felvágottat, akkor azt sem kell mindennap venni, csak egy héten 2x.
Néha lehet a vacsora lekváros kenyér (házi lekvár), májkrémes kenyér (konzerv -> nagybevásárlásnál vettük), halkrémes, sajtkrémes, zsíros, vajas-sajttal, virsli, tojásos kenyér, lecsó, kefír, tejfölös kenyér stb.
Nem fontos mindig felvágottat enni.
Mondjuk eddig 1-2 személyre így még megoldottam. Nagyban nem tudom, hogy megvalósítható-e.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!