Hogy nem magamra költöttem, attól ez még pénzszórás volt?
Költözés miatt alapvető bútorokra elment 100+ ezer, de ez eszembe se jut.
Esküvői ajándékként adtam 500 ezret, ami olyan sok volt, hogy még a pár is lehülyézett - érdekesség, hogy azért adtam ennyit, mert nekem tavaly befuccsolt a kapcsolatom, amiből 1-2 éven belül házasság lehetett volna. Úgy voltam vele, ha nekem nem lesz, legalább nekik legyen jó.
200 ezerért vettem részvényt, ami elvileg már 210 ezernél jár, tehát nyereség, de nem realizálom, egyelőre kiadásnak veszem.
Adakoztam szervezeteknek 3*50 ezret.
Ezekkel szemben magamra költöttem 110 ezret kanapéra (nem a fent írt alapvető bútor, tényleg kb. arra jó, hogy már nem ágyban fekve netezek, fotelben ülve olvasok, hanem kanapén, totál luxus), 50 ezret jövő évi Forma1-bérletre, 130 ezret eltippmixeltem, és kb. ennyi. Megugrottak a fogyasztási költéseim (kaja, pia), de hosszú távon ezek is vissza lesznek vágva.
Szóval szemben áll 850 ezer "másnak adott" pénz a magamra költött 290 ezerrel szemben.
Nagy a kontraszt? Ez csak idén alakult így, nyilván több ilyen esküvő nem lesz, az adakozás is egy tavalyi csekkgyűjtés miatt lett így, és a részvényezést se kívánom nagyon növelni, bár ugye lenne értelme. Szóval ez a 800 ezer vissza fog termelődni a munkából.
Amúgy most 200 ezer tartalékom van (év végére 800 ezer lehet), de ugye ez a szám lehetne 1+ millió is, mert azért a Forma-1 tényleg olyan, hogy egyszer már ki akarok menni, kanapét meg nem kell többet vennem, mert nem fér már be. Esküvőre amúgy is adtam volna, csak nem mindegy, hogy 1-200 vagy 500 ezer.
Megválaszoltam magamnak a kérdést, pénzszórás zajlott idén, de meg is nyugtatom magam, hogy még egy ilyen évem nem lesz.
Az esküvőre adakozás elég nevetségesen nagy összeg volt. Az a kiugró.
Én fejenként 50k körül szoktam adni, úgy hogy 7 számjegyű a havi bevételem. Igy is partnerrel, utazással, szállással van vagy 150be egy esküvő, és idén is volt vagy 4. Kicsit fárasztó anyagilag. Az 500 elég nagy ökörség volt, de persze ha közeli családtag vagy ilyesmi...
Igen, pénzszórás volt.
amúgy mi a munkád?🤔🤣
Esküvőn a költség 1 főre kb. 30eFt, ha erre dobsz extra 20eFt-ot, totál 50eFt az már boldoggá teszi őket és tompítja a 4 főre 20eFt-ot adók veszteségét. A páron látszik, hogy jófejűek, hiszen "a pár is lehülyézett" :)
Részvényt másra való költésként értelmezni egy igazi idiótára vall!
"130 ezret eltippmixeltem" remek, hogy ezt sem saját költésként számolod el! Milyen az ilyen ember, hát már számolni sem tud???
110 ezres kanapét hol sikerült venned, nekem 180e alatt nincsen találat a neten, vagy ez már régi történet?
"Adakoztam szervezeteknek 3*50 ezret."---ez még elmegy, bár ebből 4-10% között megy az adakozásod céljára a többi autóbérlés, fizetések, prémiumok, éttermezés, nyaralás, rokonozás, stb.
Azonos hatást érhettél volna el célirányosan a "alapítványi célok" alanyainak adsz max. 3*5eFt-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!