Bank vagy párnaciha?
Ha bankban tartod, ha otthon mindegyiknek van hátránya.
Az ukránoknál ugye szétcsapták az infrastruktúrát egyik hétről a másikra, hiába volt bankba a pénzed, nem bírtad kivenni, mert nem voltak működő automaták, meg utak se amiken mehettek volna tölteni őket. Még a nyugdíjakat sem tudták felvenni, mert volt három automata az egész városba ami még ment előtte meg kilométeres sor reggeltől estig. A kártyás fizetés meg ott halt meg amikor a távközlési tornyoknak annyi lett...
Ha meg otthon tartod, elég egy komolyabb lakástűz vagy betörés és pápá zseton, a biztosító (ha van) meg vagy fizeti vagy nem.
Egy részét a bankban tartom, de otthon is tartok kézpénzt.
Mindegyiknek van előnye, és egyben hátránya.
A kézpénzt bárhol és bármikor elfogadják, míg a bankkártyát már NEM!
Ha hirtelen szükséged van pl.. 1 millió forintra, akkor csak előveszed otthonról. Bank, sorba kell állni, oda adják a pénzt, de a bank még költségeket von le, hogy te hozzá szeretnél férni a pénzedhez. Undorító.
Görögország államcsőd: Olyan szinten bedőltek a Bankok, hogy az emberek nem fértek hozzá a pénzükhöz, az összes bank, napi 20 euróra korlátozta a pénzfelvételt. Ez csak 1 ország példája.
Kézpénznek lenni-e kell otthon, hogy mennyinek azt mindenki saját maga döntse el.
Én nem is bízok a Bankokban, van számlámon valamennyi kis összeg, a többit teljesen másban tartom. Otthoni készpénz, befektetési arany, ingatlan, és euró.
Nem lepődnék meg, ha Magyarországon is lenne egy államcsőd!
"Ha hirtelen szükséged van pl.. 1 millió forintra"
Ez velem gyakran előfordul. A minap pl. a piacon megkívántam 3300 db milkacsokit, s épp nem volt nálam 1 millió kp. Mehettem a bankba...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!