Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért vezettek be 2024. május...

Miért vezettek be 2024. május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet az OTP internet- és mobilbankban?

Figyelt kérdés
Ha nem kívánja igénybe venni az OTP MobilBankot és napi pénzügyeit továbbra is kizárólag az OTP InternetBankban intézné, akkor a napi átutalási limitet bármelyik OTP Bank fiókban módosíthatja. Tehát megszívatják az OTP direct felhasználókat. Be kell mennem személyesen a bankba (időpontfoglalás 3nap) hogy átutaljak 2 millió forintot?

ma 20:30
A kérdező szavazást indított:
A cél hogy a mobilbankba kényszerítsék az Internet bankos ügyfeleket
A cél hogy a viszafogják a pénzkiáramlást az OTP-től
A cél hogy vissza kényszerítsék az ügyfeleket a személyes ügyintézéshez
Ép ésszel nem fogható fel miért csinálják
3 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

"Szeptembertől az MNB ajánlása alapján várhatóan minden banknál napi limitösszeget vezetnek be az átutalásokra a csalások ellen."

ma 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Ha tippelnem kéne lehet van valami biztonsági rés aminek a böngészős netbank jobban ki van téve mont a mobilos.

De kb mindehez is kell màr a mobilos két faktoros azonosítàs, szóval nem tudom kinek és miért fàjna a mobilbankot hasznàlni.

ma 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért, hogy ne tudják csalók lenullázni a bankszámlád. Nekem a bankkártyamon százezer a limit, pont ezért. Utalással még nem foglalkoztam.
ma 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Kerdezo nem tud olvasni…

“ Az 1 millió forintos napi átutalási limitet Ön bármikor kényelmesen módosíthatja, vagy ideiglenesen (a nap végéig) akár fel is függesztheti az OTP MobilBankban.”

Az, hogy te ragaszkodsz hozza, hogy ne hasznald a mobilbankot, az a TE valasztasod, ogy a tied az a dontes is, hogy akkor szemelyesen kell ezt elintezned.

ma 20:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Az internetbank esetében van otthon egy nagy monitor egy nagy billentyűzettel. A belépéshez kell egy azonosító, egy számlaszám, egy jelszó. Majd jön egy SMS a belépő kóddal. Kell egy számítógép és egy telefon. Két eszközös a bankolás.

A mobilbank esetében a mobil használatához vékony ujjak, jó szemek kellenek.Idősebb, erősebb kezű embereknek nem túl kényelmes. A mobilon ott van minden információ egy helyen. Mindig viszed magaddal. Könnyebben elvesztheted, elvehetik tőled mint az otthon tárolt számítógépedet.

ma 21:39
 6/8 A kérdező kommentje:
2024. május 8 előtt szabadon átutalhattál 2millió forintot az Internet bankon keresztül.2024. május 8 után már csak max 1 millió forintot, de a banki szolgáltatások díjai nem csökkentek. A kártyás fizetés esetén 2018-ban még 5 ezer forint felett kellett PIN-kód. 2019-től már csak 15 ezer felett. Ott a határt emelték. Itt csökkentették.
ma 21:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Kerdezo nem tud olvasni…
ma 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, én ugyan csak középkorú vagyok, de tekintve, hogy nem elég, hogy rövidlátó vagyok ill. már olvasószemüveg is kellene, emellett éppen vakulok meg (szó szerint), és még én is megoldom… sőt a 76 éves apám is
ma 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!