Mennyire öngyilkosság egy hitelbe belemenni manapság?
A szabályok nem változtak. Annyi hitelt kell felvenni, amit kényelmesen tudsz fizetni.
Ha ez havi 200ezres törlesztő, akkor a magas kamat azt jelenti, hogy eddig 33millió fért volna bele, mostmár csak 22.
A magas kamatok miatt ma kisebb hitelt szabad csak felvenni, mint korábban.
Saját lakhatásra ingatlant venni nem nagyon van rossz időpont.
Befektetésre vannak jobb és rosszabb beszállási pontok.
"Jelenleg nagyon magasok a kamatok."
Eldöntheted, hogy mostani ár és magas kamat, vagy megvárod, míg lemegy a kamat, és ettől felmennek az árak.
Utóbbival szerintem nem fogsz jobban járni.
Persze előfordulhat olyan is, hogy lemegy a kamat, és az árak maradnak. De erre én nem mernék spekulálni.
15M hitel most megvan havi 150e-ből (20 éves)
Ennyi elmenne alberletre is, tehát saját celra bőven megéri még ekkora kamattal is.
Ha befektetnél, akkor kell csak a dolgot továbbgondolni.
Pár hete a bankok elkezdtek kamatot csökkenteni, így a 15M hitel megvan 130-135E körüli részlettel 20 éves futamidővel, ami már szerintem nem is olyan rossz, de nem ez a fő szempont.
Sokkal fontosabb, hogy mennyire stabil a munkahelyed, mennyi a jövedelmed, mennyi az önerőd, havi szinten eddig mennyit tudtál félretenni?
Van, akit 5M Ft hitelről és lebeszélnék, de van olyan ügyfelem, akinek simán megéri a 40M hitel is, mert 1,5M Ft a fizetése és majd ha még lejjebb mennek a kamatok, kiváltjuk a hitelét, de ezt is kényelmesen tudja fizetni.
A helyzet az, hogy a bejelentett jövedelmem csak 450.000 nettó, a többit kézbe kapom.
Az utóbbi másfél évben 3 milliót tudtam félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!