Társasházi lakás hitelezése esetén a jelzálogjog kiterjed a közös területekre is?
Tehát veszek egy lakást önálló hrsz-en, de tartozik hozzá eszmei hányad a közös területekből (lépcső, tároló, pince, padlás), akkor ez utóbbiakra is kiterjed a jelzálogjog a bank részéről, vagy csak a lakásra?
Azért kérdezem, mert pl. a társasházunk ha érzékesíteni akarja a padlásteret, amiből a tulajdonostársak megkapják a részüket, akkor nekem banki engedély kell hozzá? alapító okirat módosítás?
11!
Olyan nincs, hogy valami a közösből átmegy magán tulajdonba és a többiek tulajdoni hányada nem változik.
Azért hívjuk hányadnak, mert ez egy relatív szám.
Ha a közös tulajdont ezredben mérjük, nekem 15/1000 tulajdoni hányadom van, akkor az új (kisebb) közös tulajdonban is 15/1000 eszmei tulajdoni hányadom marad..
Nem jó a matek!
Az különtulajdonban lévő öszalapterület növekszik így a tulajdoni hányad is változik.
Jaj, értelek.
Viszont nem jó példát mondtam, nem padlástérről van szó, ez csak példa volt.
Telekdarabról van szó, ebből nem lesz külön tulajdon (társasháztól teljesen független vevő lesz).
15!
Úgy igen.
És ebben esetben nem kell a 100%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!