Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Sajnos csaló áldozata lettem....

Sajnos csaló áldozata lettem. Elutaltam 20 ezer forint előleget, de egy kamu címre mentem és le lettem tiltva. Van némi remény elkapni az illetőt? Telefonszáma amin beszéltünk és a bankszámlaszám megvan, amire utaltam. Tegyek feljelentést?

Figyelt kérdés

2023. febr. 28. 21:51
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Amúgy ha üzletszerűen csaltak, akkor most komoly, hogy még csak börtönre se fogják ítélni őket?
2023. márc. 1. 20:38
 22/33 anonim ***** válasza:

Igazából az ilyen csalók csak elsőre tűnnek átgondoltnak, rafináltnak, amúgy teljesen bugyuta kuglifejű az összes.

Börtönt nem hiszem hogy kapnak érte, inkább 90 napnyi közmunka vagy ilyesmi. Szánalmas amúgy hogy képtelenek az ilyen emberek egy minimálbéres munkát elvállalni, esetleg máshogy gondolkodni.

Sajnálom hogy ezt mondom, de ezt csak megelőzni tudtad volna, de a rendőrségen én megpróbálkoznék a helyedben, legalább azt megtudnám hogy az ilyen esetekkel mihez szoktak kezdeni.

2023. márc. 1. 20:44
 23/33 A kérdező kommentje:
22...Mondom hogy feljelentettem a rendőrségen. Azt mondták, elindítják a nyomozást. És jó tanulópénz volt. Életemben utoljára vettem (VOLNA) magánszemélytől bármit is. Inkább megveszem boltban duplájáért. Xarhzi mocskos férgek. Tényleg csak annyit adna a jóisten hogy ha elkapják, egyszer tudhatnám meg, ki csinálta...A belét tépném ki és tekerném a nyaka köré! Amúgy az idióta amatőr hirdetése még ma is fent volt egész estig, mostanra vette le.
2023. márc. 1. 20:47
 24/33 A kérdező kommentje:
Ja és a fb marketplace hirdtéseket látva kb 2/3-a csalás. Kedvencem a László László, Rafi Rafael és hasonló mocskos eladók. Meg is érdemli aki bármit is vesz Marketplacen.
2023. márc. 1. 20:49
 25/33 anonim ***** válasza:

Ez a számla nem a saját nevén van, meg hajléktalanén duma marha jó.

Menj már be egy bankba, és próbálj meg számlát nyitni, még a cipő méreted is elkérik. Persze, lehet hajléktalanra, de azért az sem terem minden bokorban (főleg olyan nem, akinek minden papírja, lakcíme megvan a számlanyitáshoz), ez azért nem úgy működik, hogy sorban állnak a hajléktelenok, hogy számlát nyissanak a nevükben (azok, akik ilyenben utaznak, már költenek a bulira, kimosdatják a hajléktalant, felöltöztetik, hogy legalább 1 napra a bank számára hihető legyen. Másrészt 1-1 hajléktalan általában 1x használható fel erre, mert a bankok adatbázisaiba bekerül, többé nincs móka).

De ez hasonló, mint a mindenki által ismert többi rafkós bűncselekmény:

- szétsavazták az ajtót, meg szuper lockpick készlettel kinyitották:

VALÓSÁG: 10 ajtóból 9-et kinyitnak egy mezei 1000 forintos betonvasból köszörült feszítővassal, nem szórakozik senki savazással, nagyon kevésnek van esze a zár babráláshoz, a betörések 99%-a sima nyers erő, benyomja az ajtót az ablakot, az elkövetők meg nem profi mackósok. Itt mondjuk igaz, hogy általában nincsenek meg.

- trélerrel bármelyik kocsit ellopják

VALÓSÁG: ilyesmire maximum a nagyon drága luxusautóknál vetemednek, amúgy rettentő ritka elkövetési mód, már csak azért is, mert a tréler (főleg ami emelni is tud) nem 2 filléres eszköz a tolvajok nagy részének nincs ennyi tőkéje, nem is akar kockáztatni egy esetelges lebukás esetén egy több milliós vontatót, ráadásul nehézkez, hely kell neki, lassan dolgozik.

Ennél sokkal olcsóbb módszerekkel ki lehet nyitni és el lehet indítani az autók nagy részét, a luxus kocsikhoz jönnek a profik számítógéppel, buherált vezérléssel, de trélert a kutya nem használ, mégis mindenki tudja, hogy úgy lopják az autókat.

A hajléktalanos trükk valóban létezik, de ahogy fent is írtam, a sima pár tízezer/százezer forintos tételekben utazó csalók nagyon nem ezt a kategóriát képviselik.

2023. márc. 2. 07:36
 26/33 anonim ***** válasza:

25

Gondolom nem dolgoztál még ilyen helyen (bank, mobilszolgáltató, stb...) napi 5x jön be a c típusú friss Kft-vél, nem rokonnal, nagymamaval, hogy kéne új elofizu, 0nft + iPhone. Annyira nem ritka, hogy napi rutin. Aztán ha el akarod zavarni hisztizik, panaszt tesz, stb...

Bankba még kevésbé gyanús.

Baz megyében 3 perc sem kell, hogy 5e-ért bevallalja ezt valaki, nem csak Buda létezik sajnos.

2023. márc. 2. 11:14
 27/33 anonim ***** válasza:

25: de, történetesen elég sokat dolgoztam fraud területen ahhoz, hogy tudjam, hogy a bankok az ilyen próbálkozásokat röhögve hárítják.

Hogy sokan próbálkoznak e?

IGEN!

Hogy sikeresek e?

NEM!

Ennyi a különbség. És ahogy valaki korábban írta, aki 20.000Ft-os "utalj előre" vatera/marketplace csalásban utazik, az nem fog céget alapítani, nem fog hajléktalant keresni, gyakorlatilag a 100%-a egyszerű buta ember, aki azt hiszi, őt majd nem találják meg.

(ez egyébként banki szempontból ugyanaz a kategória, aki azt hiszi, ha nem vesz fel ismeretlen számot, akkor a hitelkártya tartozását nem tudja majd a bank behajtani. Ők is tévednek :))

2023. márc. 2. 12:10
 28/33 A kérdező kommentje:
Szóval azért van esély rá, hogy elkapják a csalót? Amúgy szerintem tuti azt hiszi, hogy mivel csak 20 ezerről van szó, nem merte még senki feljelenteni...jól ráfázott :) Más kérdés, hogy a rendőrség tényleg csinál-e bármit is az ügyben, vagy csak felvették az adatokat és ennyi, tojnak bele.
2023. márc. 2. 13:55
 29/33 A kérdező kommentje:
Ja meg egyébként ilyenkor a gyakorlatban ha el is kapják, mi fog történni? Kap egy levelet, hogy csalás miatt be kell mennie a rendőrségre? Jót röhög, megszökik az országból is, mire be lesz idézve. Mert gondolom nem 2 megtermett rendőr fogja bekísérni a házából...
2023. márc. 2. 14:12
 30/33 anonim ***** válasza:

"Jót röhög, megszökik az országból is, mire be lesz idézve"

Igen!! Ez fog történni. A 20 ezer forintos átverésével, amit eljátszott 5-6 emberrel még az országból is megszökik! Vesz egy repülőjegyet, elköltözöik, szállodában él, mert annyi pénzt keresett.

Bakker ez maga Dr Moriarty volt, vagy az is lehet, hogy Keyser Söze, egy szuper bűnöző elme, hajléktalan nevére csinálta a számlát, meglép az országból, a rendőrök bottal üthetik a nyomát. Nyilván ha ezt a zseniális bűntényt kiagyalta, hogy "utalj előre, aztán kikapcsolom a telefonom", akkor hamisít egy amerikai vízumot, és felszáll az első repülőgépre.

(komolyan, ezért verik át az embereket, mert ennyire okosak, mint itt a kérdező)

2023. márc. 2. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!