Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meg fogják mondani, mielőtt...

Meg fogják mondani, mielőtt elindítjuk a lakáshitelt, hogy mennyi esélyem van rá?

Figyelt kérdés

25 milliót fizetnénk ki zsebből (muszáj, mert ennyi hitel van a leendő házon). Ezen felül felszeretnék venni még 15 milliót, mint lakáshitel. Az ingatlanos viszont azt mondta, hogy nincs garancia arra, hogy nem utasítják el a hitelkérelmet, ezt ő nem ígérheti meg. Abban az esetben viszont nem adják vissza a pénzt, hanem kvázi bevásároljuk magunkat csak a házba.

Lehet ő sem tudja annyira ezt a dolgot, ezért kérek itt segítséget.

Nettó 270-et keresek, fél éve van határozatlan munkaidejű szerződésem, és ezóta is dolgozom a cégnél. A 15 milliót 15 évre venném fel, ez kb havi 150 ezer forintot jelent. Adóstársat ha kevés a fizum, szüleimet betudom vonni, úgy már meg lesz.

Viszont a lakáshitel fedezeteként jó lesz az a ház, amit veszünk? 40 milliót ér a ház, mi 15-öt vennénk fel. Szüleim háza sajnos csak kb 6-7 milliót ér, mert falun van.

Köszönöm előre is!

2023. jan. 29. 08:11
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
De lehet inkább felvesszük a német hitelt egyben. Akkor nincs ez a bas*akodás, ma bemész, holnap ott a pénz a kártyádon és kutya nem nézi mit csinálsz vele. És akkor kifizetjük egyben az egészet. Talán ez a legbiztonságosabb megoldás.
2023. jan. 29. 12:37
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam bankban, hitelfolyósítással is foglalkoztam. A banktól is lehet kérni hitellel terhelt ingatlanra pénzt, az nem kell előre kifizetni. Szép világ is lenne. Ha ezzel próbálnak beetetni, akkor annak átverés gyanúja van, de nagyon.

Fizikailag kérsz 15 milliót a banktól egy 40 milliós házra, akkor a banknak adod oda a 25 milliódat, akik a másik hitelező intézetnek fogják azt utalni, nem a tulajnak. Amikor a másik bank visszajelez, hogy a hitel sikeresen végtörlesztésre került, akkor a bank a maradékot átutalja a tulajnak. Ennyi.

Ne legyél ennyire naiv, kérlek. Menj be egy bankba és beszéld meg velük. Ne adjál 25 milliót valami csaló jöttmentnek.

2023. jan. 29. 13:50
 23/48 A kérdező kommentje:

22

Milyen csaló jöttmentnek könyörgöm? Kb.3x írtam le eddig, hogy az ingatlanos ugyanazt mondta, mint ti. Ügyvéd, szerződés, majd EZUTÁN közvetlenül a baknak fizetek, nem pedig a tulajnak, a fennmaradó hitelösszegét. Ezután a banktól felveszek 10-15 milliót még és ezt adom csak a tulajnak, mint vételára a háznak tulajdonképpen.

2023. jan. 29. 14:04
 24/48 anonim ***** válasza:
Oké, ha ennyire meg akarod magad szivatni, akkor hajrá.
2023. jan. 29. 14:08
 25/48 A kérdező kommentje:

24

De mi a különbség aközött akkor amit én mondok, és amit ti? :D

2023. jan. 29. 14:13
 26/48 anonim ***** válasza:

Az, hogy ingatlanos, aki ért a munkájához nem fog olyat mondani, hogy a hitelt kp-ban kell kifizetni és utána menni a bankhoz 🤦🏻‍♀️ Egy kóklerrel van dolgod banyek. Főleg, hogy ha nem kapsz hitelt, akkor a 25 milliót sem kapod vissza. Ilyen nincs!

Most akkor a 25 millió kifizetésével nem a teljes tulajdonjogot vennéd meg, vagy mi? 25 millió a foglaló? Ilyen nincsen, de hidd csak el, aztán átkozni fogod ezt ez ügyletet az életed végéig, mert ebből jól nem fogsz kijönni.

2023. jan. 29. 14:31
 27/48 A kérdező kommentje:

26

Az ingatlaniroda az OTP otthon része, ott is fenn van az ingatlan. Az OTP akkor csalna ezek szerint?

És nem mondta az ingatlanos, hogy adjam kézbe a 25 milliót, tizedjére sem. Az már benne van a 40 milliós vételárban. Azt a 25 milliót a banknak kell adnom, ezzel a házon lévő hitelt végtörleszteném. Ekkor az OTP kiállítja majd a törlő nyilatkozatot, amit megkap a Földhivatal és kiveszik belőle a jelzálogot.

Ezután kifizetném lakáshitelből a vételár fennmaradó részét, ami 15 millió.

Ezt aki bankban dolgozik tényleg, annak tudnia kell. Holnap felhívom konkrétan az OTP-t és rákérdezek erre. De valószínüleg ugyanezt fogják mondani, hogy ha csak a ráterhelt 25 milliót egyben kifizetem, utána a jelzálog törlése után fizethetem ki a fennmaradó összeget és így kerülhet a nevemre a teljes ház (addig a 25 millióval egy hányada a háznak mindeképpen az én nevemre kerül a tulajdonlapon, vagy ha nem jön össze a hitel).

2023. jan. 29. 14:43
 28/48 A kérdező kommentje:
2023. jan. 29. 14:47
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez nem így működik, ahogy írod. Ill. így is működhet, de akkor gyakorlatilag csak kifizeted egy idegen jelzálogát, nem ingatlant veszel
2023. jan. 29. 14:50
 30/48 A kérdező kommentje:

Mert szerinted én lennék az egyetlen, aki hitellel terhelt házat venne? :D Szerinted nincsen ez jogilag szabályozva? Manapság a házak felén hitel van. Nem 2010-ben vagyunk, mikor még 10 millióért is lehetett kis lakást kapni Pesten.

Igen, kifizetem a jelzálogát, ezzel megszabadítom 25 millió hitel további kifizetésétől, plusz adok neki még 15 milliót. Ő ebből készpénzben azt a 15 milliót fogja látni és örül majd, hogy nem kell még 20 évig fizetnie a 25 milliót.

Tulajdonképpen veszek 40-ért egy házat, olyan helyen, ahol 60-ért mennek az ilyenek. Csak hogy azért ilyen alacsony az ára, mert nem tudják fizetni már, adnának rajta túl, és mert senkinek nincs 25 milliója készpénzben, hitel nélkül rögtön. Hát nekünk van, ezért akarnánk lecsapni rá, míg más nem teszi meg.

2023. jan. 29. 14:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!