Meg fogják mondani, mielőtt elindítjuk a lakáshitelt, hogy mennyi esélyem van rá?
25 milliót fizetnénk ki zsebből (muszáj, mert ennyi hitel van a leendő házon). Ezen felül felszeretnék venni még 15 milliót, mint lakáshitel. Az ingatlanos viszont azt mondta, hogy nincs garancia arra, hogy nem utasítják el a hitelkérelmet, ezt ő nem ígérheti meg. Abban az esetben viszont nem adják vissza a pénzt, hanem kvázi bevásároljuk magunkat csak a házba.
Lehet ő sem tudja annyira ezt a dolgot, ezért kérek itt segítséget.
Nettó 270-et keresek, fél éve van határozatlan munkaidejű szerződésem, és ezóta is dolgozom a cégnél. A 15 milliót 15 évre venném fel, ez kb havi 150 ezer forintot jelent. Adóstársat ha kevés a fizum, szüleimet betudom vonni, úgy már meg lesz.
Viszont a lakáshitel fedezeteként jó lesz az a ház, amit veszünk? 40 milliót ér a ház, mi 15-öt vennénk fel. Szüleim háza sajnos csak kb 6-7 milliót ér, mert falun van.
Köszönöm előre is!
10
Te miről beszélsz?
A tulajok úgy adják el a házat, hogy még hitel van rajta. Előbb egyben kikell fizetnünk a banknak, mert csak úgy vehetek fel rá hitelt, vagy úgy eladható, ha hitelmentes, valami ilyesmit mondtak. Arra már automatikusan jár nekünk a tulajdonrész, ha kifizettük ezt a 25 millió hitelt még a házról, mert mi végtörlesztettük, ezután eladható a ház. Majd a fennmaradó összeget felveszem én 10-15 millió lakáshitellel es így fizetjük ki a fennmaradó összeget a tulajnak, amit kért érte még.
Természetesen a kifizetett pénzt lepapírozzuk ügyvéddel, nem csak elutaljuk. És nyilván kérek előzetes hitelbírálatot is. Most csak előzetesen megkérdeztem.
10
Azt sem írtad el miért esélytelen a hitel.
Biztosan van olyan kondíció, amivel felvehetek 10-15 milliót, adóstárs bevonásával.
Öcsém, kérdező, te még nem hallottál a JTM-ről, vagyis Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról, igaz?
Lefordítom neked magyarra: NEM VEHETSZ FEL HITELT, AMINEK A TÖRLESZTŐJE TÖBB MINT FELE A HIVATALOS FIZUDNAK. Pont. Nem is értem ezt hogy gondoltad, vagy ezzel hogy nem voltál tisztában.
Az viszont működhet, ha a szüleidnek is van jövedelme (és nincs hitele) és beszállnak melléd kezesnek vagy adóstársnak, mert akkor mindannyiótok jövedelmét nézik közösen.
“ A tulajok úgy adják el a házat, hogy még hitel van rajta. Előbb egyben kikell fizetnünk a banknak, mert csak úgy vehetek fel rá hitelt, vagy úgy eladható, ha hitelmentes, valami ilyesmit mondtak.”
Ne legyél már ilyen naiv. Jogi tanácsot a saját ügyvédedtől kérj!
Amúgy meg, ha nem fizetik ki a hitelt, hogy adják el neked a 25 misis tulajdonrészt, ha az elmondásuk szerint nem adhatjàk el!
15
Te nam hallottál még ilyenről? Pedig nagyon gyakori egyébként, hogy még hiteles házakat adnak el, mert hogy ellehet, ha végtörlesztve van. Előbb kifizeted a hitel fennmaradó részét szerződés mellet persze, utána pedig a fennmaradó részt és így lesz egy házad.
14
De igen, hallottam róla, ezért vettem le a hitelt 10 millióra és 10 évre. Így csak 128 ezer a törlesztő, ami kevesebb, mint 50%-a a fizumnak.
A mendemondák helyett keress egy ügyvédet, mert olyan mértékben tudatlan vagy a témában és olyan mértékben hagyod magad megvezetni ingatlanos, tulajdonos meg mindenki által, hogy ezen nagyon nagyot bukhatsz majd.
Az már csak hab a tortán, hogy bonyolítod az egészet, miközben ott lenne a kézenfekvő megoldás. De azt valamiért nem is akarod észrevenni.
“ Te nam hallottál még ilyenről? Pedig nagyon gyakori egyébként, hogy még hiteles házakat adnak el, mert hogy ellehet, ha végtörlesztve van. Előbb kifizeted a hitel fennmaradó részét szerződés mellet persze, utána pedig a fennmaradó részt és így lesz egy házad”
Hitellel terhelt ingatlant hitellel úgy lehet megvásárolni, hogy
A opció: eladó a SAJÁT PÉNZÉBŐL végtörleszt
B opció: a vevő bankja az eladó bankjának utalja a vételár megfelelő részét
Egyikhez sem kell a te pénzedet előbb odaadni az eladónak. Semmi garancia nem lesz, hogy ki is fizeti a bankját
És még egyszer: JOGI TANÁCSOT A SAJÁT ÜGYVÉDJÉTŐL KÉR AZ EMBER, NEM AZ ELLENÉRDEKELT FÉLTŐL!
19
Hát ennyire hülye nem vagyok. Az ingatlanos is ezt mondta, ügyvéd, szerződésbe foglalás, bank, ott mi kifizetjük a banknak saját pénzből ami az előző tulajnak fennmaradt. Utána pedig a maradékot (15 millió) már hitelből kifizetem a volt tulajnak. Nyilván nem adnám a kezébe a 25 milliót. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!