Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meg fogják mondani, mielőtt...

Meg fogják mondani, mielőtt elindítjuk a lakáshitelt, hogy mennyi esélyem van rá?

Figyelt kérdés

25 milliót fizetnénk ki zsebből (muszáj, mert ennyi hitel van a leendő házon). Ezen felül felszeretnék venni még 15 milliót, mint lakáshitel. Az ingatlanos viszont azt mondta, hogy nincs garancia arra, hogy nem utasítják el a hitelkérelmet, ezt ő nem ígérheti meg. Abban az esetben viszont nem adják vissza a pénzt, hanem kvázi bevásároljuk magunkat csak a házba.

Lehet ő sem tudja annyira ezt a dolgot, ezért kérek itt segítséget.

Nettó 270-et keresek, fél éve van határozatlan munkaidejű szerződésem, és ezóta is dolgozom a cégnél. A 15 milliót 15 évre venném fel, ez kb havi 150 ezer forintot jelent. Adóstársat ha kevés a fizum, szüleimet betudom vonni, úgy már meg lesz.

Viszont a lakáshitel fedezeteként jó lesz az a ház, amit veszünk? 40 milliót ér a ház, mi 15-öt vennénk fel. Szüleim háza sajnos csak kb 6-7 milliót ér, mert falun van.

Köszönöm előre is!

2023. jan. 29. 08:11
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

10

Te miről beszélsz?

A tulajok úgy adják el a házat, hogy még hitel van rajta. Előbb egyben kikell fizetnünk a banknak, mert csak úgy vehetek fel rá hitelt, vagy úgy eladható, ha hitelmentes, valami ilyesmit mondtak. Arra már automatikusan jár nekünk a tulajdonrész, ha kifizettük ezt a 25 millió hitelt még a házról, mert mi végtörlesztettük, ezután eladható a ház. Majd a fennmaradó összeget felveszem én 10-15 millió lakáshitellel es így fizetjük ki a fennmaradó összeget a tulajnak, amit kért érte még.

Természetesen a kifizetett pénzt lepapírozzuk ügyvéddel, nem csak elutaljuk. És nyilván kérek előzetes hitelbírálatot is. Most csak előzetesen megkérdeztem.

2023. jan. 29. 10:58
 12/48 A kérdező kommentje:

10

Azt sem írtad el miért esélytelen a hitel.

Biztosan van olyan kondíció, amivel felvehetek 10-15 milliót, adóstárs bevonásával.

2023. jan. 29. 10:59
 13/48 anonim ***** válasza:
91%
A lehető leghosszabb futamidővel indulj neki, úgy nagyobb az esély, hogy rendben legyen.
2023. jan. 29. 11:10
 14/48 anonim ***** válasza:
92%

Öcsém, kérdező, te még nem hallottál a JTM-ről, vagyis Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról, igaz?

[link]

Lefordítom neked magyarra: NEM VEHETSZ FEL HITELT, AMINEK A TÖRLESZTŐJE TÖBB MINT FELE A HIVATALOS FIZUDNAK. Pont. Nem is értem ezt hogy gondoltad, vagy ezzel hogy nem voltál tisztában.

Az viszont működhet, ha a szüleidnek is van jövedelme (és nincs hitele) és beszállnak melléd kezesnek vagy adóstársnak, mert akkor mindannyiótok jövedelmét nézik közösen.

2023. jan. 29. 11:21
 15/48 anonim ***** válasza:

“ A tulajok úgy adják el a házat, hogy még hitel van rajta. Előbb egyben kikell fizetnünk a banknak, mert csak úgy vehetek fel rá hitelt, vagy úgy eladható, ha hitelmentes, valami ilyesmit mondtak.”

Ne legyél már ilyen naiv. Jogi tanácsot a saját ügyvédedtől kérj!

Amúgy meg, ha nem fizetik ki a hitelt, hogy adják el neked a 25 misis tulajdonrészt, ha az elmondásuk szerint nem adhatjàk el!

2023. jan. 29. 11:24
 16/48 A kérdező kommentje:

15

Te nam hallottál még ilyenről? Pedig nagyon gyakori egyébként, hogy még hiteles házakat adnak el, mert hogy ellehet, ha végtörlesztve van. Előbb kifizeted a hitel fennmaradó részét szerződés mellet persze, utána pedig a fennmaradó részt és így lesz egy házad.

14

De igen, hallottam róla, ezért vettem le a hitelt 10 millióra és 10 évre. Így csak 128 ezer a törlesztő, ami kevesebb, mint 50%-a a fizumnak.

2023. jan. 29. 11:37
 17/48 anonim ***** válasza:
82%
Lakáshitelnél nem 50%-ot lehet terhelni. Bankonként eltérő lehet. Ahol én dolgozok, ott végig fix kamatozású hitelnél is max 40%-ig terhelhető a fizetés. Adóstársra mindenképpen szükség lesz
2023. jan. 29. 11:48
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

A mendemondák helyett keress egy ügyvédet, mert olyan mértékben tudatlan vagy a témában és olyan mértékben hagyod magad megvezetni ingatlanos, tulajdonos meg mindenki által, hogy ezen nagyon nagyot bukhatsz majd.

Az már csak hab a tortán, hogy bonyolítod az egészet, miközben ott lenne a kézenfekvő megoldás. De azt valamiért nem is akarod észrevenni.

2023. jan. 29. 11:53
 19/48 anonim ***** válasza:
100%

“ Te nam hallottál még ilyenről? Pedig nagyon gyakori egyébként, hogy még hiteles házakat adnak el, mert hogy ellehet, ha végtörlesztve van. Előbb kifizeted a hitel fennmaradó részét szerződés mellet persze, utána pedig a fennmaradó részt és így lesz egy házad”

Hitellel terhelt ingatlant hitellel úgy lehet megvásárolni, hogy

A opció: eladó a SAJÁT PÉNZÉBŐL végtörleszt

B opció: a vevő bankja az eladó bankjának utalja a vételár megfelelő részét

Egyikhez sem kell a te pénzedet előbb odaadni az eladónak. Semmi garancia nem lesz, hogy ki is fizeti a bankját

És még egyszer: JOGI TANÁCSOT A SAJÁT ÜGYVÉDJÉTŐL KÉR AZ EMBER, NEM AZ ELLENÉRDEKELT FÉLTŐL!

2023. jan. 29. 11:54
 20/48 A kérdező kommentje:

19

Hát ennyire hülye nem vagyok. Az ingatlanos is ezt mondta, ügyvéd, szerződésbe foglalás, bank, ott mi kifizetjük a banknak saját pénzből ami az előző tulajnak fennmaradt. Utána pedig a maradékot (15 millió) már hitelből kifizetem a volt tulajnak. Nyilván nem adnám a kezébe a 25 milliót. :D

2023. jan. 29. 11:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!