Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tudunk tenni, hogy ez...

Mit tudunk tenni, hogy ez megoldódjon? Többi kicsit hosszabban, lent.

Figyelt kérdés
A jelenlegi helyzet az, hogy én 36 éves vagyok és év végéig fel akartuk venni a babavárót. Minden megvolt hozzá, az összes papírt összegyűjtöttük, utolsóként a NAV papír jött meg, aminek 0-ásnak kellett volna lennie, de nem volt az. Kiderült, hogy a férjem (van egyéni vállalkozása illetve bejelentett munkahelye is, itt most a vállalkozással kapcsolatban hibáztak) könyvelője az egyik évre nem adott be semmit, abban az évben a férjemnek nem volt bevétele az egyénijéből és ezt így oldotta meg. Na már most ez két ünnep között jött meg, tehát innentől kezdve totál tehetetlenek voltunk. Előbb sem tudtuk volna beadni, mert a 12. hetes igazolást december 20-án kaptam meg. Na már most nekünk ez a babaváró lett volna az önerő egy lakásvásárláshoz. Annak hosszú előtörténete van, hogy miért most és miért így, a lényeg, hogy itt nyílt nekünk egy nagyszerű lehetőség, hogy végre kiszabaduljunk az albérlet "fogságából" és ugyan azt a pénzt már a saját lakásunkra költsük. De így most meg vagyunk lőve, hiába tudjuk megigényelni a CSOK+, nincs mellé önerő, amit viszont minden bank kér. Természetesen ajánlott a bank szabadon felhasználható hitelt a babaváró összegével, de annál 3x annyi lenne a törlesztő. Szóval a kérdésem az, hogy mit tudunk tenni? Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a könyvelő semmilyen felelősséget nem akar és nem fog vállalni, holott, ha minden papír rendben lett volna, akkor ma már az lenne a legnagyobb gondom, hogy melyik lakást nézzük meg. Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat.
ma 18:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%

Tudom, hogy nem fog tetszeni a válaszom, de ha 35+ éves létetekre ketten még egy önerőt se tudtatok összehozni egy lakáshoz, akkor ne akarjatok lakást és pláne ne vállaljatok gyereket. Mert akkor csórók vagytok és pénzügyi analfabéták mellé.

Lehet megsértődni, kikérni, hisztizni, ez az igazság. Ne vegyetek úgy lakást, hogy még az önerő is csak hitelből van meg.

Amúgy jogilag nézve semmit nem tudtok tenni, ezt nem az utolsó pillanatnan kell intézni. Ha a könyvelő azt is mondja, hogy oké, elszúrta, az sem fog változtatni semmin.

ma 19:05
 2/17 A kérdező kommentje:

Azta, jó érzés az nincsen látom, de a szövetértelmezés sem sikerült. Sajnos elég kemény okai vannak annak, hogy még csak most tudnánk lakást venni, le is írtam, nem gondoltam, hogy részleteznem kellene egyrészt azért, mert az borzalmasan hosszú lenne, másrészt azért mert valahogy nem számítottam rá, hogy az legelső komment azonnal le akar húzni, segítség nyújtás helyett.

Milyen utolsó pillanatról beszélsz??? Ezt a részt is sikerült kihagynod?? Mit olvastál el abból, amit leírtam, ha ezt a kommentet sikerült hagynod?

ma 19:31
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit tenni, ez a hajó elment.
ma 19:33
 4/17 anonim válasza:
67%
Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takarótok ér. Ha nincs önerő, akkor nincs hitel. Ha nincs hitel, akkor nincs lakás. Marad az albérlet, mint nagyon sok mindenki másnak. Nem nagyon értem mit gondoltál, hogyan tudna ez megoldódni...?
ma 19:49
 5/17 anonim ***** válasza:
77%

Ha még egy önerőt se tudtok megspórolni egy hitelhez akkor biztos jó ötlet gyereket vállalni és eladosodni évtizedekre?

Valójában baromi csórók lehettek. Semmiképpen sem álltok úgy anyagilag, hogy saját ingatlant tudjatok vásárolni... :-/

ma 19:55
 6/17 A kérdező kommentje:
#5 Hát te már csak tudod…🤦🏻‍♀️😂😂😂 Törölgesd meg a jósgömbödet, hátha a következő tipped összejön.
ma 19:59
 7/17 anonim ***** válasza:

Pedig így van: ha még egy 10 milliós önerőt sem tudtatok ketten megtakarítani 35 éves korotokra, akkor nagyon gondoljátok át hogy kell-e nektek sok tízmilliós hitel.

Ha biztosak vagytok benne, hogy kell, akkor meg vegyétek fel szabadfelhasználású hitelként.

ma 20:24
 8/17 A kérdező kommentje:
#7 Számoltunk vele, eleve már utána is érdeklődtünk, onnan is tudom, hogy 3x annyira törlesztője, ami rettentően elszomorító, de ki tudjuk fizetni. Nem ez a lényeg, se senki nem érti. A könyvelő hibázott és azt viszont nehezen tudom elfogadni, hogy neki ezért semmilyen felelősséget nem kell vállalnia. Minden papírunk rendben volt, le volt adva, kivéve ezt, amit ő rontott el.
ma 20:29
 9/17 anonim ***** válasza:
De, mindenki érti és le is írták többen: ez van, nem tudsz ezen változtatni.
ma 20:31
 10/17 anonim ***** válasza:
49%
Hiába nem tetszik, igaza van a többi válaszolónak. Akinek még az önerő is csak hitelből jön össze, az egész egyszerűen gazdasági öngyilkosságot követ el egy hitelfelvétellel. Ha nincs semmilyen megtakarításod és nem tudsz összerakni értelmezhető mennyiségű pénzt, akkor a hitel lejártáig pengeélen táncolsz. Nem lehet garantálni azt, hogy 20-25 éven keresztül nem fogjátok elveszíteni az állásotokat, nem lesztek tartósan betegek vagy ne adj Isten nem történik valamilyen tragédia a családban. Ez így rendkívül felelőtlen döntés lenne.
ma 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!