Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tudunk tenni, hogy ez...

Mit tudunk tenni, hogy ez megoldódjon? Többi kicsit hosszabban, lent.

Figyelt kérdés
A jelenlegi helyzet az, hogy én 36 éves vagyok és év végéig fel akartuk venni a babavárót. Minden megvolt hozzá, az összes papírt összegyűjtöttük, utolsóként a NAV papír jött meg, aminek 0-ásnak kellett volna lennie, de nem volt az. Kiderült, hogy a férjem (van egyéni vállalkozása illetve bejelentett munkahelye is, itt most a vállalkozással kapcsolatban hibáztak) könyvelője az egyik évre nem adott be semmit, abban az évben a férjemnek nem volt bevétele az egyénijéből és ezt így oldotta meg. Na már most ez két ünnep között jött meg, tehát innentől kezdve totál tehetetlenek voltunk. Előbb sem tudtuk volna beadni, mert a 12. hetes igazolást december 20-án kaptam meg. Na már most nekünk ez a babaváró lett volna az önerő egy lakásvásárláshoz. Annak hosszú előtörténete van, hogy miért most és miért így, a lényeg, hogy itt nyílt nekünk egy nagyszerű lehetőség, hogy végre kiszabaduljunk az albérlet "fogságából" és ugyan azt a pénzt már a saját lakásunkra költsük. De így most meg vagyunk lőve, hiába tudjuk megigényelni a CSOK+, nincs mellé önerő, amit viszont minden bank kér. Természetesen ajánlott a bank szabadon felhasználható hitelt a babaváró összegével, de annál 3x annyi lenne a törlesztő. Szóval a kérdésem az, hogy mit tudunk tenni? Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a könyvelő semmilyen felelősséget nem akar és nem fog vállalni, holott, ha minden papír rendben lett volna, akkor ma már az lenne a legnagyobb gondom, hogy melyik lakást nézzük meg. Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat.
tegnap 18:46
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Istenem, engedjétek már ezt el. A kérdésem a könyvelőre vonatkozott, ennyi, pont. Lepjetek tovább, nem kell 1000x leírni ugyan azt. 🤦🏻‍♀️
tegnap 20:41
 12/21 A kérdező kommentje:
#9 Nem, mindenki a hitelem rugózik, kb 1 vagy 2 ember reagált a könyvelőre. De oké, akkor nem vállal felelősséget, megértettem, azt már kevésbé, hogy itt sorban all mindenki és a pénztárcánkban turkál. Főleg, hogy azt sehol nem írtam, hogy egy Ft megtakarításunk sincs.
tegnap 20:43
 13/21 anonim ***** válasza:
Olyan könyvelővel kell szerződni akinek van felelősségbiztosítása. Ennyire egyszerű.
tegnap 20:48
 14/21 A kérdező kommentje:
Ez sajnos a cég könyvelője, ahol a férjem alkalmazottként dolgozik, így automatikusan oda lett leadva minden papír. De igen, ez egyértelmű ok a váltásra.
tegnap 21:00
 15/21 nb2019 ***** válasza:
100%

Kérdező: Valószínű azért mindenki a hitelen rugózik, mert a "Banki ügyek, kamat, hitel" kategóriába írtad ki a kérdést, nem pedig az "Adózás, könyvelés" kategóriába.

Ami a könyvelőt illeti, egyezkedhettek vele, hogy meg tudja-e téríteni a kárt (jelen esetben a két hitel futamidő alatti költségének különbözete). Ahogy a 13-as is írta, ha van felelősségbiztosítása, akkor lehet esélyetek. Persze lehet perre is menni...

tegnap 21:07
 16/21 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, buktátok, nem is baj. Ilyen helyzetben tényleg nem szabad se eladósodni ennyire, se gyereket vállalni.

Az meg már röhej, hogy a könyvelőt kéred számon évekre visszamenőleg, a férjed miért nem?

De ha ennyire 100%-ban a könyvelőt gondolod hibásnak, akkor tessék rajta követelni, hogy adjon nektek kölcsön a babaváró feltételeivel.

Vagy még jobb, menjetek az egyik kispárthoz, aki kampányfogást csinál belőletek is, méltányosságból lehet össze is dobják nektek az önerőt (nem irónia, tényleg itt tartunk, felelőtlen gyerekvállalásra pénzügyi gonddal bármelyik pártot be lehet huzni a tagsággal együtt egy kis ingyenpénzre)

tegnap 21:16
 17/21 A kérdező kommentje:

#15 Bocsánat, ennek tényleg ott lenne a helye.

A férjem próbálna, de nem hajlandó beszélni vele. Totál elérhetetlen mióta ez az egész kiderült számára.

tegnap 21:34
 18/21 A kérdező kommentje:

#16 Milyen helyzetben mesélj! Mert ezek szerint itt néhányan jobban tisztában vannak a helyzetünkkel, mint mi magunk! 🤦🏻‍♀️😂

Azta, így 18 hetesen szaladjak abortuszra, mert te a hasadra csaptál és szerinted nem kéne vállalnunk? Na akkor hallgatunk, mutasd be az anyagi helyzetünket! Kíváncsian várom! 😁

Amúgy igen, a könyvelőt hibáztatjuk, elvégre azért kap egy szekér derék pénzt, hogy ezeket megcsinálja, hiba nélkül. Máskülönben mire veszi fel??? Vagy te is úgy kapod a fizetésedet, hogy a munkát a főnököd csinálja meg helyetted, elvégre az ő dolga? Vagy ezt mégis, hogy gondoltad?

A kommented utolsó részére nem is reagálok, az úgy szánalmas ahogy van. Menjél te, ha annyira szükséged van rá! 🤦🏻‍♀️

tegnap 21:40
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor itt egy hasznos tanács:

Nem tudsz mit tenni. Az a pénz nem lesz a tiéd.

Tervezd újra az életed!

tegnap 22:56
 20/21 anonim ***** válasza:

#18: Azt nem látjuk, hogy az anyagi helyzetetek milyen, csak sejthető erősen, abból amit leírtál eddig, a kedvezményes hitel nélkül nem tudsz megfelelőt lépni. Én a konkrét életképtelenségetek miatt ellenzem a gyerekvállalást. Nem kell mindenkinek csak azért bevállalni, mert olcsón lehet pénzt szerezni érte.

"A kommented utolsó részére nem is reagálok, az úgy szánalmas ahogy van. Menjél te, ha annyira szükséged van rá! "

Ahhoz képest elég hosszan reagáltál. Egyelőre neked van szükséged az elletési pénzekre, nem nekem, én csak segítettem, hogy ha már pénzért vállalsz gyereket, akkor vannak más lehetőségeid is a kedvezményes hitel saját hibából elbukása miatt. Nem értem mi a problémád azzal, hogy kaptál újabb alternatívákat.

tegnap 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!