Mennyi pénzt érdemes (euró) állampapírban tartani?
Az Államkincstárnál vezetett számla ingyenes. És elvileg ha kell, akkor visszaváltható. (pl létszükség)
Ettől függetlenül az a 2,85%-os kamat amit euró kötvényekre adnak nem olyan sok.
Egy olyan 5-10 M Ft elég lehet ott, gondolom.
Az azon felüli részt viszont érdemesebb inkább valami befektetési alapba forgatni?
Ingatlanra nincs elég pénzem most, de havonta rakok félre. Milyen más terméket ajánlanál?
"Ettől függetlenül az a 2,85%-os kamat amit euró kötvényekre adnak..."
Ez nem teljesen így van. Ha milliókat akarsz befektetni, érdemes utánanézni a dolgoknak. Az ismertetőben és nyilvános ajánlattételben.
Már miért ne lenne így?
Fent van az Államkincstár oldalán az aktuális kamatláb.
Tudom, hogy változó kamatozású és az eurózóna inflációjához tesznek hozzá 0.25%-ot.
Ettől függetlenül is keveslem.
"Fent van az Államkincstár oldalán az aktuális kamatláb."
Az csak egy rövid időre szóló kamatláb. A kötvény futamideje hosszabb. Ha kamatfordulóig megtartod, akkor jogot szerzel egy magasabb kamatra.
"Tudom, hogy változó kamatozású és az eurózóna inflációjához tesznek hozzá 0.25%-ot. Ettől függetlenül is keveslem."
Mit keveselsz? A 0,25% kamatprémiumot? Az a legkevésbé lényeges rész, ha a PMÁP-pal akarod összehasonlítani.
Nem úgy értettem, hanem hogy befektetési alapokon többet is lehetne keresni.
Pl 4-5% évente.
Ehhez képest keveseltem.
Meg persze az ingatlanalapok korábban szépen muzsikáltak. Bár kíváncsi vagyok most nem lesz-e lejtmenet jövőre.
A BAMOSZ Ingatlan/Közvetlen alapok hozamai átlaga:
3 havi hozam: 2,32%
6 havi hozam: 4,53%
1 évi hozam: 9,54%
Forintban.
Értem, de én azzal számolok, hogy tartósan gyenge marad a forint. Talán még jobban is romlik.
Meg nekem már most is euróban van a pénzem és abban is kapom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!