Én pont tegnap eurósítottam az utolsó pmápomat is. És innentől kezdve csak euróban fektetek be. Nyáron sikerült még 400 közeli árfolyamon váltani, tegnap meg 402-n. Nem látok már jövőt a forintban! Sajnos..
2022. dec. 28. 11:56
12/23 anonim válasza:
11-es az mit jelent, h nem látsz jövőt a forintban? Ha nagyobb lesz az infláció, akkor nő a PMÁP kamata is. A PEMÁPok kamata meg sem közelíti.
2022. dec. 28. 12:03
13/23 A kérdező kommentje:
De itt nemcsak a kamat-differencia számít hanem az árfolyam is.
És ha azzal is korrigálod, akkor a forint bukik.
2022. dec. 28. 12:56
14/23 anonim válasza:
Az eurohoz képest a forint kb 5%-ot fog romlani. Erre rájön az 1% kamat. Az 6%. A forint alapú meg 16%-ot fizet. Az államnak az az érdeke, hogy forint alapút vegyél, az euro alapú sose lesz kedvezőbb kamatozású, még árfolyamnyereséggel se.
2022. dec. 28. 13:46
15/23 A kérdező kommentje:
Akkor nem értünk egyet.
Maradok az eurónál.
Továbbra is érdekel ezen felül ki milyen befektetési jegyet stb ajánlana.
2022. dec. 28. 14:23
16/23 anonim válasza:
Ha az államcsődtől félsz, akkor az euros állampapírt is bukod :)
2022. dec. 28. 17:04
17/23 anonim válasza:
Ahhoz, hogy az euró befektetés érje meg 2-3 éves távon legalább 510 feletti árfolyam kellene. Azért ez szerintem 2-3 éven belül erősen kérdéses. Persze kinek a pap, kinek a papné...
2022. dec. 28. 17:08
18/23 anonim válasza:
17-es és akkor kalkuláld bele, h jövőre a forint alapú állampapírnak még nagyobb kamata lesz. Akár 20%.
2022. dec. 28. 17:25
19/23 anonim válasza:
Ja de ha eurozona inflácio 10% akkor már rögtön 10,25% kamat. És akkor még mindíg ott van az árfolyamnyereség lehetősége. Amire (lásd támogatások visszatartása) valjuk be elég nagy az esély. Márpedig itt a kutya se fog befektetni Mari nénin, meg Pista bácsin kívül külföldről. Lehet itt reménykedni de a lottó ötös biztosabb jelenleg mint a forint erősödése.
2022. dec. 28. 19:59
20/23 A kérdező kommentje:
Nem beszéltem államcsődről és nem erre játszok.
A forint viszont a magyar gazdaság nagyon gyenge fundamentumai miatt rossz kilátások elé néz. Lásd folyó fizetési mérleg, versenyképtelen gazdaság, büntetőadók, kiszámíthatalna költségvetés, torz piac, EU-s támogatások visszatartása stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!