Ennyi hitellel mihez kezdjek?
Az orvosival próbálkoztam munka mellett 7 évig, de a feléig sem jutottam. Belement 13 millió diákhitelem, amit lassan kezdenem kell törleszteni, de a fizetésem még az albérletre és a megélhetésre is kevés, érettségim van jelenleg, semmi tovàbbi szakma vagy végzettség.
Azt hittem a társadalom felső rétegébe fogok tartozni, de most úgy érzem magam, hogy lehetetlen megélni is, és halmozni fogom a tartozásokat.
Konkrétan életkedvem sincs, egész életemben képeztem magam, mégis romba dől minden.

Elég komoly, hogy 7 évedbe telt rájönni, hogy nem akarsz/tudsz elvégezni 5 éves képzést.
Mit tegyél? Fizesd vissza a hitelt.
Hogyan? Csökkentsd a kiadásod, kizárólag arra kolts, amire szükséges, azaz semmi cigi, cukros ital, alkohol, szórakozás, ételt készíts magadnak olcsóbbik fajtából, mint például hüvelyesek, stb. Amennyiben szükséges, vállalj másodállást és 10 - 20 év és vissza fogod fizetni.

"Azt hittem a társadalom felső rétegébe fogok tartozni"
Még el sem végezted de màr tipik DR mentalitásod van 🙄 Ez csak egy hülye papìr mint egy diploma csak azt mutatja egy pár évvel többet tanultál. Ahhoz hogy igaz értelmiségi legyél valamit le is kell tenni az asztalra. Sok alpári Dokival találkoztam életem soràn a legtöbbet nem sokra tartom bevallom őszintén

Folytasd az egyetemet.
Még 2 év vagy 3?
Hany éved van hátra?
Ne add fel, ennyi

13 milliós hitel nem fog magától eltűnni.
Menj ki nyugatra, ahol többet tudsz kersni, élj kenyéren és vízen pár évig, és akkor ki tudod fizetni a hitelt.
Nem csaptak ki, de diákhitelem már csak 2 félévnyi van, és utána zsebből kellene fizetni minimum 5,4 millió tandíjat, plusz megélhetést… amit nem tudok finanszírozni, pedig be tudnám már fejezni, mert az utolsó 2 év szakmai, és azokban a tárgyakban kiemelkedően jó vagyok.
2# nem járok szórakozni, ha csinálok is valami kikapcsolódást, akkor itthon filmezek vagy játszok ps-en. Vagy haverokkal kártya, társas, edzés.
Magamra főzök, és nem dohágyzok, nem iszok, se alkoholt, se kávét. Cukros üdítőt végképp.
3# ez a komment inkább téged jellemez, hogy ismeretlenül egy ártatlan mondatból azonnal negatív irányba fordul a gondolatod. Szorgalmas vagyok, empatikus, segítőkész, jószándékú és önzetlen. Mindig pozitívan éltem az életem és bárhol dolgoztam eddig, imádtak a kollégák is és a vendégek is, a személyiségem miatt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!