Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Németországbol utalták a...

Pécsi Tamás2 kérdése:

Németországbol utalták a lányom családipotlékját, azt levonhatják ha nekem inkasszólva van a bankszámlám?

Figyelt kérdés
2 évet dolgoztam kint,és amit kaptam le is vonták! Azt tudom,hogy a magyarországit nem vonhatják le de ezt nem tudom! A közleménybe levan írva,hogy kindergeld.
tegnap 17:42
 1/7 A kérdező kommentje:
Ha esetleg nem akkor,hogyan kaphatom vissza ?
tegnap 17:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Ami a számládra kerül jövedelem, azt levonhatják.
tegnap 18:03
 3/7 A kérdező kommentje:
De ez nem jövedelemnek számit!
tegnap 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Magyarországon igen, mert nem itt kapod
tegnap 18:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell adóságokat csinálni és nincs ilyen probléma - tudod, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
tegnap 18:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Két helyről/országból se kaphatsz családi pótlékot.

Mielőtt elhagyni készülnél N.o-ot jelenteni kell, a pótlék azoknak jár akik az ország területén élnek.

tegnap 18:56
 7/7 krwkco ***** válasza:

"Németországból utalták a lányom családi pótlékját, azt levonhatják ha nekem inkasszózva van a bankszámlám?"

A családi pótlékra nem adható LETILTÁS. (Néhány kivételtől eltekintve.) Vagyis a végrehajtó nem szólíthatja fel a kifizetőt, hogy a családi pótlék egy részét hozzá küldje.

A bankszámlára INKASSZÓ rendelhető el. Ami azt jelenti, hogy bármilyen eredetű a számlán levő pénz, ugyanazok az elvonási szabályok vonatkoznak rá.

A számlára került pénznek nem számít az eredete. Akár magyar, akár német családi pótlékról van szó, ha inkasszós számlára kerül, ugyanúgy "vámolják meg", mintha lottónyeremény lenne.

tegnap 21:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!