Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most komolyan januártól újra...

Most komolyan januártól újra törleszteni kell a diákhitelt? Bevallom anno elbuliztam, de már nincs kedvem visszafizetni. Kihez tudnék fordulni? Egy misiről van szó.

Figyelt kérdés
2022. dec. 16. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a jövedelméből le tudná tiltani a végrehajtó, ezért minden egyéb duma fölösleges. Főleg, hogy törleszteni fogja magától.
2022. dec. 20. 10:10
 62/79 A kérdező kommentje:
61-esnek igaza van. Majd kíváncsi leszek hogy jössz be a szüleimhez, mikor jogilag semmi közük hozzám. Azt mondom, hogy csak ebédelni mentem át hozzájuk. Jogász vagyok, tisztában vagyok mit lehet csinálni. A putriban meg bármikor beengedlek, vendégem vagy egy pohár hideg vízre. Ha jókor jössz, még lehet h szörp is lesz, ha bírok csórni a kormányhivatalból. Persze az is a te adódból van :)
2022. dec. 20. 10:56
 63/79 anonim ***** válasza:
60%

"Jogász vagyok, tisztában vagyok mit lehet csinálni. "

Pont arra akartam rávilágítani, hogy "jogász" létedre egyáltalán nem tudod, hogy mit lehet csinálni.

Említettem már előzőleg is, hogy "alkalmatlan" vagy. Már abból tudtam, ahogy (lekezelő, lenéző), és amiket (butaságok) írtál. Te nem jogász vagy, hanem egy éretlen tacskó, nulla felelősségérzettel. Már most megmondom: Soha nem fogsz felnőni, pelenkával a fenekeden fogsz meghalni. Előre sajnálom azt, aki összeköti veled az életét.

Még egy utolsó és én befejeztem, elengedem a kezed, mert értetlen vagy, kár beléd a szó: A letiltás önmagában kizárólag akkor működik, ha rövid időn belül megtérül belőle a tartozás. Milliós hátraléknál nem szokás ülni és várni a sült galambot, csak mert le van tiltva az adós bére. 200 ezer forint feletti köztartozásnál (hátha nem tudtad, hogy a diákhitel annak számít) totális végrehajtás van. Nincsen sorrend. Végrehajtója dönt, hogy mit tesz.

2022. dec. 21. 04:42
 64/79 A kérdező kommentje:
Mivel törlesztettem eddig végig ezért a diákhitel központ zrt-nek tartozok. Nem vette át a nav. Innentől nem köztartozás a diákhitel. Milliós tartozásom van, amit törvényszerűen törlesztek. Nem is értem hogy jön ide végrehajtó meg hátralék? Nem is érted miről beszélsz.
2022. dec. 21. 11:29
 65/79 anonim ***** válasza:
100%

Ezek hasznos információk adósoknak, de még mindig nincs szó arról, hogy ne akarná fizetni és ne fizetné januártól ha vége a moratóriumnak.

Amellett, ha neki van egy bérleti szerződése a szüleivel, hogy ott lakhat és csak használja a berendezési tárgyakat, semmi nem az övé, csak a fogkeféje, meg a ruhái, akkor legfeljebb azt foglalhatja le tőle a vh. Használt ruhákból meg ugyebár nem várható nagyobb megtérülés annál, mint a köztisztviselői fizetés harmada havonta.

Vagyis, ha nincs mit lefoglalni, akkor nincs mit lefoglalni.

2022. dec. 21. 11:31
 66/79 anonim ***** válasza:
100%

"Milliós hátraléknál nem szokás ülni és várni a sült galambot, csak mert le van tiltva az adós bére. 200 ezer forint feletti köztartozásnál (hátha nem tudtad, hogy a diákhitel annak számít) totális végrehajtás van."

Van olyan ismerősöm, akinek devizahitel és más tartozások után sem árverezték el a vidéki ingatlanát, pedig másfél évtizede a végrehajtónál van az ügy és tele az ingatlan terhekkel. Mellette az értéke töredéke a terheknek.

2022. dec. 21. 11:34
 67/79 A kérdező kommentje:
Eszem ágában sincs nem törleszteni, bár tényleg a ruhámon, meg a putris házamon kívül mást nem vihetnek el. Bár azt oda is adnám, ha eltörölnék a tartozásom.
2022. dec. 21. 11:37
 68/79 anonim ***** válasza:
Miért? Nem ér annyit a ház? Borsodban van?
2022. dec. 21. 11:41
 69/79 A kérdező kommentje:
Igen, Borsodban. Kell valakinek esetleg?
2022. dec. 21. 11:53
 70/79 anonim ***** válasza:
Csak ha a Csodarabbi falujában van. :) Bár, az lehet, hogy nem is Borsod, hanem a Nyírség, nem tudom. De olvastam, hogy ott 25 millió egy romos ház is, máshol meg ugyanaz 1 milkóért se kell senkinek.
2022. dec. 21. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!