Most komolyan januártól újra törleszteni kell a diákhitelt? Bevallom anno elbuliztam, de már nincs kedvem visszafizetni. Kihez tudnék fordulni? Egy misiről van szó.
"Jogász vagyok, tisztában vagyok mit lehet csinálni. "
Pont arra akartam rávilágítani, hogy "jogász" létedre egyáltalán nem tudod, hogy mit lehet csinálni.
Említettem már előzőleg is, hogy "alkalmatlan" vagy. Már abból tudtam, ahogy (lekezelő, lenéző), és amiket (butaságok) írtál. Te nem jogász vagy, hanem egy éretlen tacskó, nulla felelősségérzettel. Már most megmondom: Soha nem fogsz felnőni, pelenkával a fenekeden fogsz meghalni. Előre sajnálom azt, aki összeköti veled az életét.
Még egy utolsó és én befejeztem, elengedem a kezed, mert értetlen vagy, kár beléd a szó: A letiltás önmagában kizárólag akkor működik, ha rövid időn belül megtérül belőle a tartozás. Milliós hátraléknál nem szokás ülni és várni a sült galambot, csak mert le van tiltva az adós bére. 200 ezer forint feletti köztartozásnál (hátha nem tudtad, hogy a diákhitel annak számít) totális végrehajtás van. Nincsen sorrend. Végrehajtója dönt, hogy mit tesz.
Ezek hasznos információk adósoknak, de még mindig nincs szó arról, hogy ne akarná fizetni és ne fizetné januártól ha vége a moratóriumnak.
Amellett, ha neki van egy bérleti szerződése a szüleivel, hogy ott lakhat és csak használja a berendezési tárgyakat, semmi nem az övé, csak a fogkeféje, meg a ruhái, akkor legfeljebb azt foglalhatja le tőle a vh. Használt ruhákból meg ugyebár nem várható nagyobb megtérülés annál, mint a köztisztviselői fizetés harmada havonta.
Vagyis, ha nincs mit lefoglalni, akkor nincs mit lefoglalni.
"Milliós hátraléknál nem szokás ülni és várni a sült galambot, csak mert le van tiltva az adós bére. 200 ezer forint feletti köztartozásnál (hátha nem tudtad, hogy a diákhitel annak számít) totális végrehajtás van."
Van olyan ismerősöm, akinek devizahitel és más tartozások után sem árverezték el a vidéki ingatlanát, pedig másfél évtizede a végrehajtónál van az ügy és tele az ingatlan terhekkel. Mellette az értéke töredéke a terheknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!