Hadd kérdezzem meg, van olyan ember aki a jelenlegi helyzetben lakáshitelt vesz fel? (Magyarországi bankból)
Több mint 10% a THM. 20 évre, 20m forintra 46m forintot kell visszafizetni. Ez a legjobb ajánlat. Raiffaisen.
Néztem kalkuláció az osztrák Raiffaisen-nél . 20 év, 50e euróra 68e-ret kell visszafizetni. Magyarra fordítva 20m forintra 27m-t kell visszafizetni.
Nem normális ami itt megy. “Hanyatló nyugat” Persze.
"A kérdésemre nem válaszoltál: Hogyan kellene mindenkinek ennyi pénzt félre tennie?"
Szerintem válaszoltam, még NEKED, a te helyzetedre is elmondtam!
"akiknek nincs önereje, kérdéshez visszakapcsolódva, azok mit érnek a CSOK-kal, lakáshitellel stb.?"
Én azt látom, hogy neked nem szempont és nem is teszel erőfeszítéseket érte.
Persze ha körülötted mindenki így él, annak nagy ereje van.
Valószínű az egész család és baráti-ismerősi közeg lehámlana rólad, ha neked máshogy menne az életed, és ezt nem igazán akarod, az ezzel járó érzelmi munkát felvállalni.
"Az albérletünk jelenleg, ebben a régióban az egyik legolcsóbbnak számít."
Melyik megye? Melyik városban van a munkahely?
30 - A vallási okokat is megkérdöjelezed? Ha az illető, akinek a temetése volt, egyházi temetést szeretett volna, akkor igenis KÖTELEZŐ. Egyébként teljesen mindegy, konkrétan 30.000 Ft a pap. A többi a temetkezési vállalkozó. Akkor sem annyi, amennyit te mondasz, ráadásul ez 3 évvel ezelőtti ár. Olyan dolgokat firtatsz, melyek már a kegyeletsértés határát súrolják. Attól, hogy te hazavinnéd az elhamvasztott rokonodat és nézegetnéd otthon, csak hogy spórolni valamennyit, az a te dolgod, nem mindenki így gondolkozik.
Gyakorlatilag egy gyereket iskolázni is ingyenes, hisz ha állami suliba jár, akkor az oktatás ingyenes. Az, hogy ha nem kapsz ingyenes tankönyveket, mert nem vagy C, meg ingyenes ebédet a gyereknek, akkor azokat te fizeted ki neki. Te veszel füzeteket, iskolaszereket, tornadresszt stb.minden évben. De akkor az iskolára is mondjuk rá, hogy nem kerül semmibe, csak a díszeket, meg a körítést fizeted meg. :)
A lényegre még most sem sikerült válaszolni. Belém kötöttél, hogy lehet önerőt gyűjteni, havi 200ból 100at eltéve pl. a hogyanra viszont már nem tudták válaszolni azok nevében, akik alá nem toltak semmit és mindent maguknak kell megteremteni.
31 - Nekem nem válaszoltál, csak azt írtad, tegyek el 200ból 100at 12 évig, plusz javasoltam, hogy keressék egy hasonló személyt. Kérdésem még mindig ugyanaz. Ha alám nem toltak semmit, nincs albérletem, amit kiadják, 200at tudok keresni, ebből a rám eső rész 100 csak az albérlet, S enni még nem ettem, akkor hogyan?
"Valószínű az egész család és baráti-ismerősi közeg lehámlana rólad, ha neked máshogy menne az életed, és ezt nem igazán akarod, az ezzel járó érzelmi munkát felvállalni."
Ez megint nem válasz a kérdésre.
Egyszerűbb, ha azt mondod, hogy vannak emberek, akiknek megadatik az életben az önerő és vannak olyanok, akiknek nem. Éppen ezért a lakáshitel opciók is megoszlanak. Vannak, akiknek bejön és vannak, akiknek nem. Nem kellene erőltetni, ezt a mindenkinek megadatott a lehetőség dumát, mert ez nem így van.
34: A 25-ben a végén válaszoltam meg, a bejegyzésem utolsó 40%-a ez.
Szivesen segítek én is, de más is találni neked, hanem elmondod a munkahelyed városát.
Több szem többet lát.
FB-on is kérhetsz segítséget barátoktól, szóljanak, ha találnak, de itt is nyithatsz rá egy kérdést, hogy "Legolcsóbb albérlet itt és itt egy fiatal párnak?".
A másik ötletem, hogy lobbizni kell a munkahelyen, kicsit ijesztgetni őket, hogy elmentek, ha nem inflációkövető a bér, legalűbb cafeteria formában, vagy néha egy kis jutalom...
(Biztos megvan az oka, hogy azt a munkát választottátok, én nem vagyok az a fajta, aki kötözködik, hogy mért rajztanár valaki 220-ért, amikor 360-at fizet a Penny árufeltöltésért, és mért nem megy el inkább s több pénzért az ember.)
35 - A 25-ös válasz végén azt ecseteled, hogy neked milyen bevételeid vannak, mit adsz ki, stb. Ez meg mindig nem válasz a kérdésemre, nekem ilyen opcioim nincsenek.
Sajnos a leírtak egyike sem kivitelezhető. Nincs olcsóbb, csak ennél drágább albérlet, legjobb esetben is ugyanennyiért van ritkán. A munkahelyen ez megint nem kivitelezhető, pontosabban a vezetöseg nem fogékony rá. Olyan régióban élünk, ahol csak turizmus és vendéglátás megy. Mindegy melyikhez mész, nem keresel többet stb. Nincs egy gyár, vagy vmi más opció itt. Így fenyegethetem a főnököm, de Ö is tudja, max.átmegyek máshoz ugyanennyiért, tehát megijedni nem fog.
Maradjunk annyiban, hogy érdemi előre lépés nem is történne ezek megváltoztatásával. Alapot nem kaptam az élethez, akkor honnan lehetne öneröm? Megmondom én, max a lottón, ha nyerek.
"35 - A 25-ös válasz végén azt ecseteled, hogy neked milyen bevételeid vannak, mit adsz ki, stb."
Akkor fordítok neked magyarról magyarra.
Országos viszonylatban a LEGDRÁGÁBB albérletek Pesten a prémiumlakások.
HA ez 100 000, AKKOR vidéken ennél kevesebb kell legyen -> BIZTOS, hogy van is! Csak meg kell keresned. És ebben kérhetsz segítséget is, több szem többet lát. Ehhez képest valamiért a duplájáért bérelsz, csak isten tudja, hogy miért, mert nekem ez nonszensz!
Szóval hányszor kell még kérdeznem, melyik városban van a munkahely, hogy segíteni tudjunk??
"Egyszer 1-2 hetet rászánnál albérletkeresésre, és máris félre tudnál tenni havi 100-at még így is."
Ez a megoldás neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!