Hadd kérdezzem meg, van olyan ember aki a jelenlegi helyzetben lakáshitelt vesz fel? (Magyarországi bankból)
Több mint 10% a THM. 20 évre, 20m forintra 46m forintot kell visszafizetni. Ez a legjobb ajánlat. Raiffaisen.
Néztem kalkuláció az osztrák Raiffaisen-nél . 20 év, 50e euróra 68e-ret kell visszafizetni. Magyarra fordítva 20m forintra 27m-t kell visszafizetni.
Nem normális ami itt megy. “Hanyatló nyugat” Persze.
10% thm alatti, banknál nincs jelenleg. Nézd meg nyugodtan most, csak mert hónapokkal ezelőtt még volt tényleg, aztán jöhet akármilyen hitelügyintéző.
Az is oké, hogy csak 170 ezer, én is szerencsésebb vagyok mert itthon aránylag jól keresek, 400-450, túlórával 5-600. De aki 250 ezret keres?, az hogy fizet ki 170-et?
Egyenlőre inkább albérlet. A kamatra fizetett összeg is a kukába megy, meg ez is. Ráadásul oda költözök ahova akarok, nem vagyok elkötelezve. De jövőre ebből valószínű jövőre Ausztria lesz.
8. Én vagyok a 7-es. Te őrült vagy?
Nyilván amíg magasabb az állampapír kamat/infláció, mint a hitelkamat, addig nem éri meg előtörleszteni. De senki nem mondta, hogy én havi szinten akarok. Miért ne gyűjthetnék állampapírban és fizethetném ki akár 4-5 év múlva egyben a hitelt?
Illetve ki mondja, hogy 1-3-5 év múlva is pontosan ilyen infláció/alapkamat/hitelkamat lesz, mint most? Ha 2 év múlva már megéri előtörleszteni újra, akkor ne törlesszek elő?
16: De hát ez ritka, hogy valakinek semmi önereje nincs, nem fed le minden élethelyzetet.
Ha van 30-40 M-d, akkor mért nem érdemes felvenni mellé CSOK-ot?
"Szerintem meg az a ritka, ha van önereje...miből lenne. 16 éve dolgozom, megállás nélkül. Se házat, se autót, se induló tőkét nem kaptam rokonoktól, mert nem volt mit adniuk."
Hogyhogy miből lenne?
Rengeteg embernek van.
Akár családtól, akár saját keresetből, akár meglévő ingatlan eladásából, amiben felnőttek, akár egy nyaraló eladásából, akármiből.
100 milliós lakásokat vesznek zsebből, hitel nélkül.
"van kb. 300.000 Ft félretett pénzem, ami egy temetésre se lenne elég, ha beutne a krakk."
De miért nincs?
200 000-t ha keresel, a felét el tudod tenni, 12 év alatt az 15 M Ft. Összejössz valakivel, aki ugyanezt megcsinálta, és kettőtöknek van 30 M.
Ha még be is fektetted és értékálló volt 12 év alatt, akkor az már nem is csak 15 M, hanem akár a duplája, triplája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!