Hadd kérdezzem meg, van olyan ember aki a jelenlegi helyzetben lakáshitelt vesz fel? (Magyarországi bankból)
Több mint 10% a THM. 20 évre, 20m forintra 46m forintot kell visszafizetni. Ez a legjobb ajánlat. Raiffaisen.
Néztem kalkuláció az osztrák Raiffaisen-nél . 20 év, 50e euróra 68e-ret kell visszafizetni. Magyarra fordítva 20m forintra 27m-t kell visszafizetni.
Nem normális ami itt megy. “Hanyatló nyugat” Persze.
"van kb. 300.000 Ft félretett pénzem, ami egy temetésre se lenne elég, ha beutne a krakk."
És mért akarnál egy drága temetést? Egy hamvasztás és egy urna 110 000 Ft összesen.
Akkor vegyük sorba. Először is, amiket te írsz:
"Akár családtól, akár saját keresetből, akár meglévő ingatlan eladásából, amiben felnőttek, akár egy nyaraló eladásából, akármiből"
Erre mondtam, hogy nekem nem tudtak adni, mert ne volt miből. Ahogy rengeteg ismerősömnek sem. Szerencsére élnek még, így ilyen áron nem is kellene. Akkor ez csak nem saját önerőből van, hanem családtól, öroklésböl stb. Ha nem örökölték volna, nekik se lenne, ahogy nekem sem.
"De miért nincs? 200 000-t ha keresel, a felét el tudod tenni, 12 év alatt az 15 M Ft. Összejössz valakivel, aki ugyanezt megcsinálta, és kettőtöknek van 30 M." Leírtam magyarul. 16 éve albérletben élek, mert nincs sajátom. Van párom. Ketten keresünk 400at, csak az albérlet rezsivel együtt 200 átlagban. Bejárni is kell neki, illetve élni is kell valamiből, kaja, alapvető dolgok. Ebből szerinted mennyit kellene félretenni? 5 ezret néha félreteszünk nyári hónapokban, ebből van a 300.000 Ft. Megnéznék havi nettó 200al, melyből 100at elteszel. Majd 100bol kijön az albérlet, rezsi, bejárás, kaja, háztartás rád eső része... minden. :)
23: 2017-ben volt utoljára halottunk.
Neki ingyenes volt, mert felajánlotta a testét az orvosi egyetemnek oktatásra.
Ők fizették a szállítást, urnát, hamvasztást.
Ez a lehetőség mindenkinek ott van.
Majd utánanézek, most mennyi lenne, csodálkoznék ha pár év alatt megháromszorozódott volna.
Ha tudsz, mutass linket, légyszi!
"Leírtam magyarul. 16 éve albérletben élek, mert nincs sajátom. Van párom. Ketten keresünk 400at, csak az albérlet rezsivel együtt 200 átlagban. Bejárni is kell neki, illetve élni is kell valamiből, kaja, alapvető dolgok. Ebből szerinted mennyit kellene félretenni?"
Másnak meg nem így van.
Te úgy beszéltél, nincsen az embereknek.
Mert van, aki keres kétszer ennyit, háromszor ennyit, van, aki elmegy külföldre gyűjteni és azzal a tőkével jön vissza, van, aki 60 éves és 3 meglévő, huszonéves gyerekre veszi fel a CSOK-ot és a meglévő ingatlanból megy egy nagyobba...
Nem mindenki 30 éves és keres 200-at, aminek a felét kifizeti albérletre, és közben a szülei semmit nem adnak, és közben a családjuk fenntartja azt az üres épületet, amiből kirepültek... Mi pl. eladtuk és abból van lakásom.
Nekem Pesten prémiumlokációban van kiadva felújított, gépesített lakásom, közel nem fizet ki lakhatásra 200-at a bérlőm... Posztcovidban 100-ért vette ki. Ha ti 400-ból 200-at kifizettek lakhatásra, akkor egy percet nem kerestetek jobbáras kéglit, mert még most is van 100 közelében vagy lejjebb, még Pesten is. Kisvárosban, faluban meg 100-ból mindennel együtt ki kell jöjjön, és máris akkor 100-at félre tudtok tenni!
Egyszer 1-2 hetet rászánnál albérletkeresésre, és máris félre tudnál tenni havi 100-at még így is.
24 - Nem linken van, én fizettem ki 2020-ban, amikor egy hozzátartozóm elment. Ez a lehetőség, amit te leírtal, nem vonatkozik mindenkire, meg kegyeleti okokból hagy döntse már el az illető életében, hogy milyen temetést szeretne.
Nyugodtan nézz utána mennyi. Ismétlem 2020-ban ennyit fizettem, bele se merek gondolni, most mennyibe kerülne. Anno ez az összeg az urnahely megvásárlásábol, az urnakő kifaragasabol, a hamvasztohoz való szállításbol, a hamvasztás díjából, visszaszallitasbol, az egyházi temetés pap általi levezénylésebol és a temetkezési munkatársak közreműködésebol állt. Arra is számoltak fel pénzt, hogy: koszorúk elhelyezése" mikor az urnafal alá a résztvevők tették oda koszorúkat és virágokat. Ez így kerek 275.000 Ft volt és a covid miatt egy csomó minden nem lehetett, pl zene stb. Ugyh ezek az összegek benne sem voltak.
"Ez a lehetőség, amit te leírtal, nem vonatkozik mindenkire"
De igen.
"meg kegyeleti okokból"
Kegyeleti jog az a hozzátartozókat illeti, a gyásszal kapcsolatos.
"hagy döntse már el az illető életében, hogy milyen temetést szeretne."
Csak ő döntheti el, tőle kell a papír, ha az orvosegyetemre gondoltál.
Google: hamvasztás Ft, első találat:
Ezt írtam:
"Rengeteg emberrel vagyok országszerte kapcsolatban, S pár száz ezer ft-nal több senkinek nincs."
Szóval, akiket én ismerek, azok közül senkinek nincs.
Az albérletünk jelenleg, ebben a régióban az egyik legolcsóbbnak számít. Folyamatosan, heti rendszerességgel nézegetem az albérleteket… ettől már csak drágább van. A kérdésemre nem válaszoltál: Hogyan kellene mindenkinek ennyi pénzt félre tennie? Gondolva azokra, akik nem kaptak, nem örököltek stb. semmit? Effektíve, akiknek nincs önereje, kérdéshez visszakapcsolódva, azok mit érnek a CSOK-kal, lakáshitellel stb.?
"az egyházi temetés pap általi levezénylésebol és a temetkezési munkatársak közreműködésebol állt. Arra is számoltak fel pénzt, hogy: koszorúk elhelyezése" mikor az urnafal alá a résztvevők tették oda koszorúkat és virágokat."
Ezt nem kötelező kérni, temetési szertartást.
A hamvasztás a kötelező, és egy urnát kell venni, amiben oda adhatják.
Azt hazaviszed vagy elásod egy meglévő családi sírba, vagy bérelsz urnafalat, és abba magad beleteszed.
Ti a szertartásért fizettetek pluszban, meg a díszekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!