Diákhitel 1-et megéri felvenni 4,99-es kamattal is, hogy pl állampapírba tegyem, kiegészítve meg forgatva** saját pénzzel együtt? Többi lent.
Tehát;
diákhitel 1 felvéve, 4,99% kamattal, azt kiegészítem megtakarítással és egy kedvező állampapírbanlekötöm, pl 1-2 évre.
Forgatás** alatt meg azt értem, hogyha lejár a futamidő, akkor -remélhetőleg- újabb plusz megtakarítással újra lekötöm.
Ebből lehet egy közepes-alsó, vagy alsó-közepes profit?
19
Nem sírni kell, hanem tenni a dolgokért.
Bármikor megváltoztathatják az állampapír visszaváltási árfolyamot, főleg ha attól tartanak sokan vissza akarják valami miatt váltani, ami kedvezőtlenül hat az államháztartásra. Ugyanúgy a diákhitel kamatozását is megváltoztathatják, amire nem biztos hogy azonnal tudsz reagálni és a végén belekerulsz egy ördögi spirálba mint egyik volt csoporttársam, hogy fizeti a diákhitelt, de nem csökken a tartozása, mert már olyan magasra rúgott.
Szerintem kockázatos hitelt befektetni, jelenleg jobbnak tűnik, de hosszútávon bukhatsz rajta. Hogyha bevállalod a kockázatot hajrá, remélem nyersz rajta. Viszont a helyedben nem élnék a lehetőséggel, mert sokszoros kockázatot viselsz amin kicsi a nyereség, de hatalmasat bukhatsz.
Köszönöm a válaszokat.
Főleg az utolsónak.
Bár aki a "túl sok a változó"-t írta, vele is részben egyetértek.
Leszögezem NEM megerősítést, véleményt kértem, és köszönöm.
Igazából megingott a hitem az egészben. Egy részletet vettem fel eddig, és az a terv, hgy prémiumba rakom, negyedmillával kiegészítve, kamatfordulókon meg rakni bele még pénzt(lehet, megkérdeztem). Ahogy a kamatot is vissza lehet rakni.
Prémiummal így csak kijövök ha nem is nullára, de 1re, nem?
De aki az ötletet adta, -és csatlakozom hozzá-, szerinte és szerintem is a forint játék pénz lett, sajnos.
A túl sok változóban meg egyetértek. Bár így is úgy látom, hogy megéri...még.
Viszont jelenleg még nincs befektetésem, meg lehet aktív jogviszom is off... bár ez még nem fix, de olyan EÜ helyzetbe keveredek, hogy lehet már rábasztam... ha lehet így fogalmazni.
Tanulmánnyal azt hiszem nem lesz gond.
Ezt is azért jegyeztem meg, hogy ez is egy -nem pénzügyi- változó.
Eü gondjaim nem írnám le. De ha magamhoz térek heteken belül, nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!