Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitel 1-et megéri felvenni...

Diákhitel 1-et megéri felvenni 4,99-es kamattal is, hogy pl állampapírba tegyem, kiegészítve meg forgatva** saját pénzzel együtt? Többi lent.

Figyelt kérdés

Tehát;

diákhitel 1 felvéve, 4,99% kamattal, azt kiegészítem megtakarítással és egy kedvező állampapírbanlekötöm, pl 1-2 évre.

Forgatás** alatt meg azt értem, hogyha lejár a futamidő, akkor -remélhetőleg- újabb plusz megtakarítással újra lekötöm.

Ebből lehet egy közepes-alsó, vagy alsó-közepes profit?

2022. okt. 8. 15:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

19

Nem sírni kell, hanem tenni a dolgokért.

2022. okt. 14. 17:21
 22/31 anonim ***** válasza:
#21 Nem sírok én, de hulló késbe nem nyúlok, meg az épp csak visszapattanóba sem, mert annak tényleg sírás lenne a vége.
2022. okt. 14. 17:28
 23/31 anonim ***** válasza:
És szerinted ki tanácsolta ,hogy bitcoinba tedd? Számos más lehetőség van.
2022. okt. 14. 17:30
 24/31 A kérdező kommentje:
Prémium magyar állampapír
2022. okt. 14. 19:34
 25/31 anonim ***** válasza:
Az 2-2,5 évig jónak tűnik. Ha marad az 1 % jutalék az eladásnál, akkor bármikor ki tudsz szállni belőle.
2022. okt. 14. 20:59
 26/31 anonim ***** válasza:
78%

Bármikor megváltoztathatják az állampapír visszaváltási árfolyamot, főleg ha attól tartanak sokan vissza akarják valami miatt váltani, ami kedvezőtlenül hat az államháztartásra. Ugyanúgy a diákhitel kamatozását is megváltoztathatják, amire nem biztos hogy azonnal tudsz reagálni és a végén belekerulsz egy ördögi spirálba mint egyik volt csoporttársam, hogy fizeti a diákhitelt, de nem csökken a tartozása, mert már olyan magasra rúgott.

Szerintem kockázatos hitelt befektetni, jelenleg jobbnak tűnik, de hosszútávon bukhatsz rajta. Hogyha bevállalod a kockázatot hajrá, remélem nyersz rajta. Viszont a helyedben nem élnék a lehetőséggel, mert sokszoros kockázatot viselsz amin kicsi a nyereség, de hatalmasat bukhatsz.

2022. okt. 27. 22:21
 27/31 anonim ***** válasza:
Mennyit nyersz rajta a 3 év alatt? 500 ezret? Ami lesz kb egy havi fizud 3 év múlva (ha jó szakra jársz). Ez túl nagy kockázat egy hitelhez sztem. Megemelik a 4,99%-ot, a PMÁP se fog végig 12%-ot adni. Túl sok a változó. Én anno felvettem, mert 2 % kamat volt, azóta is törlesztem. Mert elcsajoztam az egészet. Azóta se volt annyi muffom, és nő a tartozás közben.
2022. okt. 28. 18:29
 28/31 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem szórod el a pénzt, hanem befekteted viszonylag kockázatmentes állampapírba, akkor olyan hatalmasat azért nem bukhatsz rajta. Ha forintban adósodsz el és forintban van a befektetésed, akkor árfolyam kockázatod nincs. Marad a kamatkockázat. A diákhitel kamata változhat, de valószínű hogy mindig kedvezőbb marad a piaci hiteleknél. Ha 10 %-ra emelnék a kamatát, neked meg 10 %-on kamatozik az állampapírod, akkor még mindig nullán vagy kb. Azt sem gondolom, hogy drasztikusan megemelnék a lakossági állampapírok visszaváltási díját, mert akkor igencsak meginogna a bizalom a befektetőkben. Ha minden kedvezően alakul nyerhetsz rajta egy kicsit, ha minden a legrosszabbul akkor akár bukhatsz is rajta egy keveset, de kevés esélyt látok rá hogy legalább nullára ne lehessen kihozni.
2022. okt. 28. 21:25
 29/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Főleg az utolsónak.

Bár aki a "túl sok a változó"-t írta, vele is részben egyetértek.

Leszögezem NEM megerősítést, véleményt kértem, és köszönöm.

Igazából megingott a hitem az egészben. Egy részletet vettem fel eddig, és az a terv, hgy prémiumba rakom, negyedmillával kiegészítve, kamatfordulókon meg rakni bele még pénzt(lehet, megkérdeztem). Ahogy a kamatot is vissza lehet rakni.

Prémiummal így csak kijövök ha nem is nullára, de 1re, nem?

De aki az ötletet adta, -és csatlakozom hozzá-, szerinte és szerintem is a forint játék pénz lett, sajnos.

A túl sok változóban meg egyetértek. Bár így is úgy látom, hogy megéri...még.

Viszont jelenleg még nincs befektetésem, meg lehet aktív jogviszom is off... bár ez még nem fix, de olyan EÜ helyzetbe keveredek, hogy lehet már rábasztam... ha lehet így fogalmazni.

Tanulmánnyal azt hiszem nem lesz gond.

Ezt is azért jegyeztem meg, hogy ez is egy -nem pénzügyi- változó.

Eü gondjaim nem írnám le. De ha magamhoz térek heteken belül, nem lesz gond.

2022. okt. 29. 00:50
 30/31 anonim ***** válasza:
62%
A legnagyobb kockázat az, hogy felveszed és elköltöd. Ha ott van a pénz a bankszámládon akkor észre sem veszed és már el is fogyott.
2022. okt. 29. 01:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!