Diákhitel 1-et megéri felvenni 4,99-es kamattal is, hogy pl állampapírba tegyem, kiegészítve meg forgatva** saját pénzzel együtt? Többi lent.
Tehát;
diákhitel 1 felvéve, 4,99% kamattal, azt kiegészítem megtakarítással és egy kedvező állampapírbanlekötöm, pl 1-2 évre.
Forgatás** alatt meg azt értem, hogyha lejár a futamidő, akkor -remélhetőleg- újabb plusz megtakarítással újra lekötöm.
Ebből lehet egy közepes-alsó, vagy alsó-közepes profit?
Megéri.
Nyilván miél több pénzről van szó minél hosszabb időtávra úgy gyűlik a hozam is.
1 félévre 750.000Ft vehető fel, abból mondjuk évi 50ezer amit a kamatkülönbözeten nyersz.
6 félévnél már kijön évi 300ezer.
Olvastam, meg tudom, hogy mikor kevesebb volt a kamat sokan befektették, mert megérte.
Szóval ezt a dumát ne, jó?
Kérdés az, ilyen kamattal érdemes-e.
Akkor te azt mondod félévente kössem le és félévente vegyem ki, meg kiegészítve forgassam meg (plusz pénzzel, kamattal lekötve).
nekem szükségem volt 3 millió jelzáloghitelre, de 15-t vettem fel, a maradék ment állampapírba, pedig akkor csak 5% kamattal kecsegtetett (a hitel meg 3%-os volt).
Most hogy ilyen 12% os kamatokat adnak bármilyen olcsó hitelt megéri felvenni.. a hitel is nagyon inflálódik.
3 év alatt az inkább dupla annyi. Kb. 500-600 körül lehet hála a kamatos kamatnak (12% betéti és 5% hitelkamat mellett!!!).
Ha 3 éven keresztül minden félévben felvesz 750et és egyből be is fekteti. 3. év végén lesz kb. 5m tartozása és kicsit több mint 5,5m lóvéja. Jelenlegi kamatszintek mellett!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!