Apám igényelni szeretné rám a CSOK-ot de nem élünk együtt, muszáj megváltoztatnom az állandó lakcímem?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok, apám rég külön él, és a feleségével fel akarják venni a CSOK-ot rám és a születendő gyerekükre, de azt mondja, hogy ehhez át kell jelentkeznem oda ahol házat vásárolnak vidéken, aztán 3 hónap után visszajelentkeznék oda ahol ténylegesen lakom. Nos ez valóban így működik? Engem mennyiben érintene ez a dolog? Pl az egészségügyi szolgáltatást, körzeti orvos stb ugyanúgy igénybe vehetem?2022. okt. 6. 13:31
4/5 anonim válasza:
25 év alatti gyermekre akkor jár ha eltartott. De szerintem ott kell laknia legalább
papíron a támogatással vett lakásban, ha kiderül az ellenkezője akkor vissza kell fizetni a támogatást.
5/5 anonim válasza:
Igen, igazat mondott apukád, ezek a szabályok (CSOK ügyintéző vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!