A Magyaroknál miért ilyen népszerű a hitel?
Nagyon ritkán járok bankba, de ma bent voltam. Hallom mellettem a csávó neki sürgősen kell 2m hitel sürgősen, mert nyaralni kell menni.
Mire közli vele az ügyintéző, hogy ekkora keresettel biztos, hogy nem fog kapni.
Utána jön a másik, akit az ügyintéző mint valami régi barátot üdvözölt. Utána ajánlgatta neki, hogy milyen hitelt vegyen fel a másik hitel kiváltásához. ??? ilyen van?
A harmadiknak is hitel kellett egymillió forint, el se olvasta a papírokat, csak írta alá mint a gép. Már járatos lehetett ilyen ügyekben.
Szóval a kérdésem, miért ilyen népszerű a magyaroknál a hitel? Miért hiszik még mindig azt, hogy a hitel ingyen pénz? Miért ebből akar valaki nyaralni?
Szerintem azért, mert sokan szeretnek tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarójuk ér, másrészt, hogy legyen mivel villogni a facén és a keresetükből máshogy nem tehetnék avagy vehetnék meg.
A hitel az egy adósságcsapda.
"Utána jön a másik, akit az ügyintéző mint valami régi barátot üdvözölt. Utána ajánlgatta neki, hogy milyen hitelt vegyen fel a másik hitel kiváltásához. ??? ilyen van?"
Mondjuk az adósságrendező hitel (persze okosan csinálva) pont nem a takarón túl nyújtózkodó, pénzügyi kultúrával nem rendelkező emberek ismérve, hanem sok helyzetben nagyonis racionális döntés lehet.
Néztem egy dokumentumfilmet, Amerikában 2 évnyi fizetésed erejéig vagy hitelképes pl. keresel havi 5000 dollárt hitelképes vagy 120 000 dollárig, utoljára mikor volt hitelkártyám 4 havi keretem volt.
Aztán megy náluk a sírás rívás a közel 50%-os kamat miatt, nálunk is ez megy a pár hónapnyi keret miatt. Sokan nem tudnak bánni a hitelkártyával, nekem csak építkezés alatt volt hitelkártyám a visszatérítések miatt és soha nem költekeztem többet, mint amit aznap vissza tudtam fizetni, de sokan napi szinten szórakozásra költenek belőle persze fedezet nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!